Evlerin En Büyük Güvencesi Konut Sigortasi Oldu

Konut sigortasi, ev ve içindeki esyalari, su baskini ve deprem gibi dogal afetlerin yani sira, hirsizlik ve yangina kadar pek çok riske karsi korumasi sebebiyle vatandaslar tarafindan en çok tercih edilen sigortalarin basinda geliyor.

Evlerin En Büyük Güvencesi Konut Sigortasi Oldu
Sigortacilik alaninda tüm hizmetleri veren Koçaslanlar Sigorta, kaza bransi basta olmak üzere, yangin poliçeleri, kefalet sigortalari, sorumluluk poliçeleri, mühendislik sigortalari, nakliyat sigortalari, bireysel emeklilik, saglik ve tarim sigortalari ile kisi veya kurumlarin hayat kalitelerini, onlardan gelen talepler dikkate alinarak yükseklere tasimak ve sürekliligini saglayacak ürün ve hizmetler sundugunu belirten Koçaslanlar Sigorta Genel Müdürü Sema Kulavuz, “Konut Sigortasi’da bunlardan biridir. Ev ve içindeki esyalari, su baskini ve deprem gibi dogal afetlerden hirsizlik ve yangina kadar pek çok riske karsi koruyan genis çerçeveli konut sigortalari, hayat alanimizi güvence altina alir. Konut sigortasinin genis çerçeveli poliçeleri ve ek sigorta paketleri ile evde kullanilan esyalar, saklanilan degerli emtialar ve evde yasayan canlilarin da sigorta çerçevesi altinda güvence altina alinabilmektedir. Bu sayede hem evimizi, hem de evimizdeki esyalari güvende tutan konut sigortalari, hayatin tatsiz sürprizleri yüzünden maddi kayip yasamamizin önüne geçer. Bu sigorta türü zorunlu olmayip istege bagli olarak yaptirilir. Ayni zamanda yalnizca ev sahipleri degil, kiracilar da konut sigortasindan yararlanabilir. Evin maliki olmasa da konutta ikamet edenler esyalarini bu sigorta ile güvence altina alabilir” dedi.

Çok karistirilan Zorunlu Deprem Sigortasi (DASK) ve Konut Sigortasi arasindaki en önemli farklardan biri, DASK’in yalnizca deprem sonucu meydana gelebilecek hasarlara karsi teminat saglamasi oldugunu belirten Kilavuz, “Konut Sigortasi ekstra olarak elektrik, tesisat, anahtar ve cam isleri, ambulans, uzman hemsire ve doktor gönderilmesi, güvenlik ve otel hizmeti ile acil mesajlarin iletilmesi hizmetleri gibi teminatlar sunmaktadir. Konut Sigortasi ekstra olarak yangin, grev, lokavt, terör ve halk hareketleri, cam kirilmasi, hirsizlik, enflasyondan korunma, dahili su, araba çarpmasi, gasp ve kapkaç, duman, enkaz kaldirma, makina kirilmasi, alternatif ikamet degisikligi ve tasinma gibi durumlarda da güvence altinda kalmamizi saglar. Bu nedenle genis bir çerçevesi olan Konut Sigortasi, büyük öneme sahiptir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA