Erzincan'da 2 Yil Aradan Sonra Umreciler Kutsal Topraklara Ugurlandi

Korona virüs nedeniyle hac ve umre ziyaretlerini durduran Suudi Arabistan’in kisitlamalari kaldirmasiyla birlikte Erzincan’da umreciler, 2 yillik aranin ardindan pandemi sonrasi ilk defa kutsal topraklara ugurlandi.

Erzincan'da 2 Yil Aradan Sonra Umreciler Kutsal Topraklara Ugurlandi
2022 yili Sevval ayi umrecileri aldiklari seminerin ardindan, 2 yil sonra kutsal topraklara ugurlandilar. Erzincan’dan 2022 yili Diyanet Isleri Baskanligi umre organizasyonuyla ilk turlarda umreye gidecek vatandaslari bilgilendirmek, huzurlu ve güvenli bir ibadet yapmalarini saglamak maksadiyla düzenlenen umre seminerleri, Il Müftü Yardimcisi Kâzim Ural ve Hac - Umre Hizmetleri Sube Müdürü Teyfik Çitak tarafindan yapildi. Erzincan Il Müftülügü Kütüphanesinde gerçeklestirilen seminerlerde umrecilere, “Ibadet bilinci ve umre ibadeti, yolculuga çikmadan önce yapilacak hazirliklar, ana hatlariyla umre menasiki, umrenin hikmeti ve umredeki sembollerin anlami, umre ibadetinin geregi olarak bir arada yasama bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere’deki ziyaret yerleri” gibi hususlarda önemli bilgiler sinevizyon sunumu esliginde verildi.

Mayis 2022 (Sevval ayi) oda tercihli 11 günlük umre turuna Erzincan’dan 6 vatandas kayit yaptirdi. Salgin hastalik süreci dolayisiyla 2 yil ertelenen umre turlarinin ilk grubu Erzincan Havalimanindan Il Müftü Yardimcisi Kâzim Ural’in yaptigi dualarla ugurlandi. Umreciler, havayoluyla Ankara’ya, oradan da Cidde’ye uçacaklar.
Kaynak: İHA