Erbakan'dan Sarigül'e Ziyaret

Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan, Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül’ü ziyaret etti.

Erbakan'dan Sarigül'e Ziyaret
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Baskani Fatih Erbakan, Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül’e iade-i ziyaret gerçeklestirdi. Yaklasik bir saat süren görüsmenin ardindan iki lider basin açiklamasi yapti. Fatih Erbakan, “Türkiye’nin derdi ile dertlenen, dar gelirli milyonlarin sikintisini kendi yüreginde hisseden muhalefet partileri olarak bu görüsmelerimizde en önemli konularin basinda ekonomik sikintilar geliyor. Milletimizin birinci gündem maddesi olan ekonomik sorunlar geliyor ve burada da tabii ki Yeniden Refah Partisi olarak yillardan beri dile getirdigimiz borç, faiz, zam ve vergi ekonomisinin milletimize çektirdigi sikintilar en basta ele alinmasi gereken konular olarak ortaya çikiyor. Faiz ödemeleri toplaminin milli gelire orani geçtigimiz yilin sonunda yüzde 19 seviyesinde iken bu senenin ilk dört ayinda gösterdigi gelisme ile yüzde 31 seviyesine yükselmis durumda. Anapara ve faiz ile birlikte toplam borcun milli gelire orani geçen yil sonunda yüzde 57 iken bugün geldigimiz noktada yüzde 70’e çikmis. Aralik ayindan Nisan ayina kadar olan hizla devam ederse bir seneye kalmadan borcumuz ve faizimiz milli gelirimize ulasmis olacak ve yine bu hizla giderse belki de 8-10 sene içerisinde bütün milli gelirimiz sadece borcumuzun faizini ödemeye yetecek hale gelecek ki bu tam kölelik haline gelecektir” diye konustu.



“Artik üç haneli hiperenflasyon dönemine girdik”

Türkiye’de üretimde sikinti oldugunu savunan Erbakan, “Türkiye’de üretmek de mümkün degil, tüketmek de mümkün degil. 80’li 90’li yillardaki krizleri, karaborsayi, stokçulugu, kuyruklari, ekonomik felaketleri artik yasar hale gelmis durumdayiz. Gida enflasyonu yüzde 89, ulastirma enflasyonu yüzde 105; gerçekten de enflasyon noktasinda maalesef rekor kiriyoruz. Borç ve faiz ödemeleri noktasinda rekorlar kiriyoruz. TÜIK’in yani sira bagimsiz arastirma kuruluslarinin, akademisyenlerin, ortaya koydugu enflasyon rakami yillik yüzde 156 seviyesine gelmis durumda. Artik üç haneli hiperenflasyon dönemine girdik” ifadelerini kullandi.

“Bütün milletimizin yüzünün gülmesi için el birligiyle çalismaya devam edecegiz”

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül ise, Erbakan ile ülke gündemini ilgilendiren istisare ettiklerini kaydederek, "Ülke gündemini ilgilendiren konular üzerinde çok dikkatli bir sekilde durduk. Türkiye Degisim Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin tek amaci var, o da bayragimizin mutlu olmasi, topragimizin özgür olmasi. Ahmet’in, Mehmet’in yüzünün gülmesi degil bütün milletimizin yüzünün gülmesi için el birligiyle çalismaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Toplumsal barisi hep birlikte saglamaliyiz”

Af talebini yineleyen Sarigül, “Içinde bulundugumuz siyasi, ekonomik ve sosyal sartlar bir Türkiye’de af getirmemizi içeriyor. Çünkü öylesine bir çalisma yaptik ki cezaevlerinde 320 bin yurttasimiz var, 280 bin kisilik koguslar var ve birçok insan su an da magdur. Pandemi kosullari münasebetiyle gerçekten yargilanmalarda biraz aceleci davranildi. Yeniden Refah Partisi de uygun görürse Türkiye’de annelerimiz için ’Affet Türkiyem’, evlatlarimiz için ’Affet Türkiyem’, çocuklar için ’Affet Türkiyem’ ve insallah ’Affet Türkiyem’ projesiyle Türkiyemizde kardeslik hukukumuzu yeniden tahsis etmeliyiz. Toplumsal barisi hep birlikte saglamaliyiz. Heyetlerimiz kendi aralarindaki görüsmelere devam edecekler” dedi.

Kaynak: İHA