'Engelsiz Emekler El Sanatlari Sergisi' Açildi

Samsun’un Bafra ilçesinde engelli vatandaslarin el emegi göz nuru eserlerinin yer aldigi “Engelsiz Emekler El Sanatlari Sergisi” açildi.

'Engelsiz Emekler El Sanatlari Sergisi' Açildi
Bafra Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi is birliginde engelli kursiyerler tarafindan en sanatlari ürünleri yapildi. Bafra Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engelli vatandaslarin yaptigi el sanatlari ürünlerin yer aldigi serginin açilisi Belediye Baskani Hamit Kiliç tarafindan gerçeklestirildi.

El sanatlari usta ögreticisi Derya Bircan tarafindan davetlilere geri dönüsümden yapilan anahtarliklar hediye edildi. Halk Egitim Merkezi saz kursuna devam eden kursiyerler tarafindan yapilan müzik ziyafetinin ardindan davetliler ay sonuna kadar açik kalacak olan sergiyi gezdi.

Belediye Baskani Hamit Kiliç yaptigi konusmada, “Bafra Belediyemizin Engelli Koordinasyon Merkezindeyiz. Kursiyerlerimiz tarafindan hazirlanan güzel ürünlerin açilisini yaptik. Engelliler Haftasi münasebetiyle bu açilisi yaptik ama biz burada 12 ay boyunca engelli vatandaslarimizla beraber bu tür faaliyetleri yürütüyoruz. Bu haftaya özel olarak da kursun yaptigi çalismalarin sergisini açtik. Çok güzel seyler yapmislar, hakikatten özverili çalismalari var. Bu Engelli Koordinasyon Merkezimizde engelli vatandaslarimizin tüm ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Bu kurs münasebetiyle hem bir seyler ögreniyorlar hem de bu ögrenme sirasinda yaptiklari ürünleri de satiyorlar. Biz de onlara destek oluyoruz. Temmuz ayi içerisinde Kapikaya Festivalimiz var. Orada bir standi bu ise ayiracagiz. Engelli vatandaslarimiz orada ürünlerini satacaklar. Biz de onlara destek verecegiz. Her zaman yanlarindayiz” dedi.

El sanatlari usta ögreticisi Derya Bircan, “Burayi bize belediye baskanimiz tahsis etti. Engelli ögrencilerimizin gelip gitmesi için. Özellikle kadinlarimizin üretmesi için. Burada hem engelli hem normal arkadaslarimizla birlikte çeyiz ürünleri, çantalar yapiyoruz. Geri dönüsümlerden ürünler yapiyoruz. Yani burada her seyi degerlendiriyoruz. Bu ay sonuna kadar yaptigimiz ürünler satisa çikti. Bütün herkesi bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA