Engelli Ögrencilerin Gösterileri Büyük Begeni Topladi

Manisa’nin Kula ilçesinde Dünya Engelliler Haftasi dolayisiyla 80. Yil Engelsiz Yasam Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi Müdürlügü tarafindan kutlama programi düzenlendi. 2 etapta yapilan olan kutlama programinin gündüz programinda çelenk sunumu yapilmasinin ardindan bando takimi esliginde kortej yürüyüsü gerçeklestirilirken, aksam programinda ise kurum sakinlerinin sergiledigi gösteriler büyük begeni topladi.

Engelli Ögrencilerin Gösterileri Büyük Begeni Topladi
Her yil 10-16 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Dünya Engelliler Haftasi dolayisiyla Kula Yunus Emre Kent Meydani’nda bulunan Atatürk Aniti’na Kula 80. Yil Engelsiz Yasam Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi Müdürlügü tarafindan çelenk sunuldu. Çelenk sunma programinin ardindan bando takimi esliginde protokol üyeleri ve Kula 80. Yil Engelsiz Yasam Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi Müdürlügü sakinleri kortej yürüyüsü gerçeklestirdi. Haftanin önemine binaen düzenlenen aksam programi ise, Yunus Emre Kent Meydani Kültür Merkezi’nde yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda, günün anlam ve önemini belirten konusmayi Kula 80. Yil Engelsiz Yasam Bakim Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezi Müdürü Mehmet Artaç yapti. Artaç’in konusmasinin ardindan katilimcilara hitap eden Kaymakam Duru ise, engellilerin bir gün degil, her gün sevgiye ihtiyaç duyduklarini dile getirerek devlet olarak her zaman engelli vatandaslarin yaninda olduklarini söyledi.

Konusmalarin ardindan kurum personelleri ve engelli ögrenciler tarafindan hazirlanan halk oyunlari gösterisi yapildi. Katilimcilar tarafindan büyük begeni toplayan gösteri, ayakta alkislandi. Kurum sakinlerinin sergiledigi tek kisilik skeç, kompozisyon, meslek defilesi, solo halk oyunlari gösterisi, semazen gösterileri ve Selendi oyun havasi gösterileri de büyük begeni topladi.

Program sonunda Kaymakam Kemal Duru ve kurum sakinleri, bol bol hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA