Engelli Çocuklardan Farkindalik Yürüyüsü

Kahramankazan Belediyesi, Dünya Engelliler Haftasi dolayisiyla anlamli bir etkinlik gerçeklestirdi. Midillilere binen engelli çocuklarin olusturdugu kortej sehir turu atarken, engelli ögrencilerin yaptigi resim ve eserlerden olusan sergi hayran birakti.

Engelli Çocuklardan Farkindalik Yürüyüsü
Kahramankazan Belediyesi’nce 10-16 Mayis arasinda kutlanan Dünya Engelliler Haftasi dolayisiyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Ilk olarak ilçedeki farkli engel türlerine sahip ögrenciler için yürüyüs düzenlendi.

Midillilere binen çocuklarin da bulundugu kortej ilçenin ana arterlerinde sehir turu yapti. Cadde ve sokaklarda gezinen çocuklar hep bir agizdan “Biz de variz” sloganlari atarken, döviz ve pankartlar tasidi. Çocuklari bu yürüyüsleri sirasinda Kahramankazan Belediyesi yetkilileri ve ilçe protokolü de yalniz birakmadi. Kahramankazan Belediyesi önünde sona eren yürüyüs sonrasinda engelli ögrenciler siirler okuyup sarkilar söyledi.

Ögrencilere vatandaslar sevgi gösterilerinde bulundu. Daha sonra Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Kafe’de ilçedeki engelli ögrenciler tarafindan hazirlanan resim sergisinin açilisi yapildi. Sergiyi gezen davetliler, ögrencilerin hayal güçlerine ve eserlerine hayran kaldi. Serginin ardindan ögrenciler ve aileleri ile davetlilere çesitli ikramlarda bulunuldu. Gün boyunca oldukça neseli olduklari görülen çocuklarin sevinçleri ise görülmeye degerdi.

“Her zaman yaninizdayiz”

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, belediye olarak ürettikleri tüm hizmet ve projeleri engelli bireyleri göz önünde bulundurarak hayata geçirdiklerini belirterek, “Tüm hizmetlerimizi engelli vatandaslarimizin da yararlanabilecegi sekilde üretiyoruz. Engelli vatandaslarimizin sorunlarina çözüm üretmek, ilçemizdeki tüm hizmet ve haklardan esit biçimde yararlanmalarini saglamak için çalisiyoruz. Unutmayalim ki, yeter ki gönüller, yürekler engelli olmasin. En büyük engel sevgisizlik. Engelleri hep birlikte asabiliriz” dedi.

Böylesine anlamli bir etkinligi gerçeklestirmekten dolayi duyduklari mutlulugu dile getiren Oguz, belediyelerinin her zaman tüm engelli bireylerin ve ailelerinin yaninda oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA