Engelleri Rap Sarkisiyla Astilar

Manisa’da Sehitler Ortaokulunda egitim ögretim gören zihinsel engelli ve otizmli çocuklar ile ögretmenleri tarafindan yazilan sözler rap sarkisi olarak bestelendi. Sarkiyi besteleyen sosyal medya fenomenleri özel çocuklarla birlikte okulda mini bir konser verdi. Tüm okul ögrencilerinin eslik ettigi konser sonunda sosyal medya fenomenleri ögrencilerin yogun sevgi gösterileri ile karsilasti.

Engelleri Rap Sarkisiyla Astilar
Manisa’da yasayan sosyal medya fenomenleri Enes Akgün, Görkem Acar ve Mustafa Çimen özel gereksinimli çocuklar için yaptiklari iki rap sarkisini Sehitler Ortaokulu’nun özel egitim ögrencileriyle birlikte seslendirdi. Engelliler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Sehzadeler ilçesindeki Sehitler Ortaokulunun özel ögrencileri tarafindan yazilan bir sarki sözü ve sosyal medya fenomenleri tarafindan yazilan bir baska sarki okulda düzenlenen mini bir konserle yüzlerce ögrenci tarafindan seslendirildi. Okuldaki tüm ögrencilerin coskuyla eslik ettikleri sarkilarda özel egitim ögrencileri ve normal akranlariyla kaynasmalari saglandi. Mini konserin ardindan ise ögrenciler fotograf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yaristi.

Düzenlenen etkinligin içinde yer almaktan çok mutlu oldugunu dile getiren Enes Akgün, "Engelliler Haftasi için çok güzel bir etkinlik oldu. Engelliler Haftasi için Mustafa ve Görkem kardesimle birlikte iki sarki hazirladik onlar için. Hepimiz sevginin paylasmak olduguna inaniyoruz. Bunun da iyi olacagini düsündük. Böyle bir etkinlige katildigimiz için çok mutluyuz. Hepsi birbirinden degerli, pirlanta gibiler. Burada egitim görüyorlar. Insallah bu konuda örnek olurum. Sürekli iyi isler yapmaya çalisiyoruz. Çok yogun bir ilgi gördük. Bize 200-300 kisiye konser verecegimiz söylendi ama bin 200- bin 300 kisi vardi. Çok mutlu olduk hiç tahmin etmiyordum en sonunda hepsi fotograf çektirmek için kosturdu. Çok mutlu oldum böyle bir projede yer aldigim için" dedi.

Özel gereksinimli ögrencilerden biri olan Burak Demirbas bestelenen rap sarkisinin sözlerini okuyarak Enes Akgün’le tanistigi için memnun oldugunu belirtti.

Özel egitim sinifi ögretmeni Osman Uluç ise sunlari söyledi: "Engelliler Haftasi nedeniyle özel ögrencilerimiz için bir sarki yapalim diye düsündük. Sarkinin sözlerini ögrencilerimizle birlikte yazdik sonra sosyal medyada fenomen olan Enes Akgün ile irtibata geçtik. Rica ettik ’Böyle bir etkinligin içinde yer alir misiniz’ dedik. Onlar da ’Biz de katkida bulunalim biz de sözler yazalim. Birlikte engelli çocuklarimiz için bir sarki üretelim’ dediler. Çok güzel bir sarki ürettiler. Okulda birlikte söylediler. Güzel bir etkinlik oldu. Amacimiz engelli ögrencilerle normal akranlariyla kaynasmasiydi: Buna çok güzel vesile oldular. Buradan kendilerine çok tesekkür ediyorum."
Kaynak: İHA