Efeler Belediyesi 6'Nci Kitap Kafe'yi Hizmete Açti

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, ilçeye 6’inci Kitap Kafe’yi kazandirdi. Cumhuriyet Mahallesi’nde coskulu bir törenle hizmete giren Kitap Kafe’nin açilisina Efeler halki yogun ilgi gösterdi.

Efeler Belediyesi 6'Nci Kitap Kafe'yi Hizmete Açti


Efeler’i marka kent yapma hedefiyle çalismalarina devam eden Baskan Atay’in önemsedigi projelerden olan Kitap Kafelerin 6’ncisi, Cumhuriyet Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’nde açildi. Açilis törenine; Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, esi Günes Atay, CHP 26. Dönem Bursa Milletvekili Arastirmaci-Yazar Dr. Ceyhun Irgil, Aydinli usta oyun yazari Dr. Hidayet Sayin, DEVA Partisi Aydin Il Baskani Meltem Gürler, Gelecek Partisi Aydin Il Baskani Suzan Yücel Milli, Efeler Belediyesi’nin meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.



Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay açilista yaptigi konusmasinda, “Seçimden önce verdigim bir sözü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu, mutlulugunu yasiyorum. Hepinize çok tesekkür ediyorum, sag olun. Hiçbir zaman beni yalniz birakmadiniz, her zaman yanimda oldunuz. Bu bana çok büyük bir güç verdi. Yapmis oldugumuz hizmetlerin de toplum tarafindan ne kadar begenildigini gördük. Bu 6’nci Kitap Kafemiz. Yaz dönemi geldigi için yeni hizmet açilislarimizi ekim ayindan itibaren gerçeklestirecegiz. Bu ayin sonunda bir Hanimevi, haziran ayinda da Adile Nasit Sokak ile 2 parkimizi açacagiz. Çocuklarimiz bilgili olmali, egitimin en üst seviyesinde olabilmeleri için bilgiye ihtiyaçlari var. O bilgiye erisebilecekleri bir yer burasi. Burasi güvenli bir yer, burada çocuklarimiz sosyallesecek, arkadaslari olacak. Kendilerinin nerede oldugunu bilen aileler de güven içerisinde çocuklarinin burada egitim aldiklarini, bilgiye ulastiklarini görecekler. Bu kitap kafeleri her mahallede açacagiz. Bu sayede gelecek lise giris sinavlarinda üniversite sinavlarinda siralamamizin daha yüksek olacagina yürekten inaniyorum. Hepinize çok tesekkür ederim, hayirli ugurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Aktif siyasetten uzaklastigini söyleyen Eski Milletvekili Arastirmaci-Yazar Dr. Ceyhun Irgil, “Daha önce gelip kitap kafeleri görmüstüm. Türkiye’de baska bir örnegini daha görmedim. Çok güzel is, çok önemsiyorum. Hatta birkaçinda oturmak için bir sandalye bile bulamadik. Bundan 3-4 ay önce pandemi olmasina ragmen o kadar doluydu ki tiklim tiklimdi. Çok güzel bir hizmet, çok önemli bir sey bu. Bunun degeri anlasilmaz ama bundan 15-20 yil sonra burada gelisen bir dostluk, burada gelisen bir arkadaslik, burada oturulan bir ani çok degerli olacak. Eminim kimse fark etmiyor. Aslinda bu çocuklari kahve köselerinden, kötülüklerden, baska seylerden uzaklastirmanin tek yolu spor degil. Kitap Kafe de bu islevi görür. Çocuklar burada derslerini çalisirken, kitaplarini okurken aslinda farkinda olmadan bir güvenlik sistemi içinde oluyorlar. O yüzden aileleri için de çok güzel bir ortam. Efeler Belediyesi’ni kutluyorum, çok basarili bir is. Biraz sonra kitaplarimizi imzalayacagiz. Eger tesrif buyurursaniz, elimizden geldigince biz de katki koymaya çalisalim. Emegi geçen, çabalayan herkese binlerce kez tesekkürler. Hepinize saygilarimi, sevgilerimi sunuyorum" diye konustu.



Dr. Hidayet Sayin ise yaptigi konusmasinda okuma ve yazma serüvenine nasil basladigi hakkinda bilgiler verdi. Kitap Kafelerin çocuklarin okuma aliskanligina katki sunmasi açisindan çok önemli oldugunu vurgulayan Sayin, “Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’i 6’ncisini açtigi Kitap Kafe nedeniyle kutluyor, bir Aydinli olarak tesekkür ediyorum. Karahayit köyünde dünyaya geldim. Nereden elime geçtiyse o zaman elime bir çocuk dergisi geçti. Ilkokul 4 veya 5’te klasikleri okumaya basladim. Sait Faik, Yasar Kemal Daha sonra yavas yavas disariya açildik Steinbeck gibi yazarlari okumaya basladim. Çocukluktaki aliskanliklar ileride sürüyor. Keske bütün çocuklar bu aliskanligi kazanabilseler. Fatih Baskanin bu konuda yaptigi hizmeti yürekten kutluyorum. Çocuklara, gençlere okuma aliskanligi edindirmesini onlari tesvik etmesini takdir ediyorum” ifadelerini kullandi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Ahmet Ören ise 6’nci Kitap Kafe’yi mahallesinde hizmete açan Baskan Atay’a tesekkür etti. Muhtar Ören, “Efeler Belediye Baskanimiz Mehmet Fatih Atay’a kendim ve mahallelim adina tesekkür ediyorum. Mahallemize ve ilçemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Baskanimiz bilime, egitime verdigi destek kadar spora verdigi önemle ve bu alandaki çalismalariyla da ilçemize basarilar kazandiriyor. Son olarak Baskanligini yaptigi Efeler 09 SFK’nin da 3. Lig’e yükselme basarisini gösterdigi için ayrica tebrik ediyorum” dedi.



Konusmalarin tamamlanmasinin ardindan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, davetliler ve törene katilanlarla birlikte kurdeleyi kesip 6’nci Kitap Kafe’yi hizmete açti. Baskan Atay daha sonra törene katilanlarla birlikte kitap kafeyi gezdi. Hidayet Sayin ve Ceyhun Irgil de kaleme aldiklari eserleri yeni açilan kitap kafede Efelerli okurlar için imzaladi.
Kaynak: İHA