Eczacilar Önlük Giydi

EBYÜ’de “14 Mayis Eczacilar Günü ve Beyaz Önlük Giyme” töreni yapildi.

Eczacilar Önlük Giydi
Eczacilik Fakültesi tarafindan düzenlenen “14 Mayis Eczacilar Günü ve Beyaz Önlük Giyme Töreni”, Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Törene, Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Prof. Dr. Adem Basibüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Öztekin Algül, Eczacilik Fakültesi Kurucu Dekani Prof. Dr. Yücel Kadioglu, 13. Bölge Erzincan Eczaci Odasi Baskani Uzman Eczaci Abdullah Caner Güven, Erzincan Il Saglik Müdürlügü Temsilcisi Uzm. Dr. Yasin Bilgin, Eczacilik Fakültesi akademik personeli, meslek odalari temsilcileri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Törenin açilis konusmasini yapmak üzere kürsüye gelen Dekan Prof. Dr. Öztekin Algül, eczacilik mesleginin önemine deginerek, eczaciligin 180 yil içinde önemli degisimler geçirdigi ve bu dönem içerisinde farkli sorunlar yasadigini belirtti.

Dekan Algül, Bu sorunlari asmak için eczaci meslektaslari ve eczaci odalarinin birlikte çalismalar yaptigina ve çalismaya da devem ettigini sözlerine ekledi.

EBYÜ Eczacilik Fakültesi’nin Türkiye’deki birçok eczacilik fakültesi arasinda önemli bir yeri olduguna dikkat çeken Algül, fakülteye dekan oldugu bir yil içerisinde fakültenin akredite olmasi için fakülte olarak yapilan çalismalardan bahsetti. Fakültenin daha güçlü ve donanimli olmasi için çalistiklarini belirten Algül, fakültenin kurulumundan günümüze kadar emegi geçen herkese tesekkürlerini sundu.

Daha sonra konusma yapan Eczacilik Fakültesi Kurucu Dekani Prof.Dr. Yücel Kadioglu, fakültenin kurulusundan bu yana önemli degisimler ve basarilar elde ettigine deginerek, kurucu dekani olarak Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Eczacilik Fakültesi’nin bu günlere gelmesinde yasadigi gururu dile getirdi.

TEB 13. Bölge Eczaci Odasi Erzincan Temsilcisi Ecz. Burak Sarikaya ise konusmasinda ögrencilerin bugün giyecegi beyaz önlük ile etik, dürüst ve temiz bir meslek hayatima adim atmis olacaklarini dile getirerek, ögrencilere meslek hayatinda basarilar diledi.

Erzincan Il Saglik Müdürlügü temsilcisi olarak programa katilan Uz. Dr. Yasin Bilgin ise ögrencilerin bugün saf, temiz ve sagligi temsil eden beyaz önlügü giymeleri ile artik insanlik hizmetine adamis olacaklarini belirterek, bundan sonra onlari büyük bir sorumluluk beklediginin altini çizdi.

Son olarak konusma yapan Rektör Prof. Dr. Akin Levent de eczacilik mesleginin ilaç yapimindan, hastalara sunumuna kadar birçok asamada önemine deginerek saglik sektörünün önemli bir parçasi olduguna dikkat çekti. Eczacilik Fakültesi’nin kurulusundan bu zamanda kadar önemli gelismeler yasadigini belirten Rektör Levent: “Beyaz önlüklerinize yarasir, toplum için üreten, arastiran, meslekte etkin görev alan eczacilar olarak yetismeniz için faaliyet gösteren Fakültemiz, kurulusundan bugüne kendini sürekli gelistirerek ve yenileyerek emsalleri arasinda öne çikmis ve bugünlere gelmistir. Mesleginize aidiyet hissedeceginiz beyaz önlüklerinizin mezuniyetinizden sonra da hakkini layikiyla yerine getireceginize inaniyorum. Bizler de üniversite olarak eczaci olmaya adim attiginiz bu dönemlerde egitim konusunda elimizden geleni yapmaya haziriz. Bu anlamli günün hazirlanmasinda emegi geçenleri kutluyor, çalismalarinizda basarilar diliyorum” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan fakülte ögrencileri tarafindan hazirlanin müzik dinletisi yapildi. Program açilisi, eczaci adayi 1. sinif ögrencilerin beyaz önlük giyme töreni ile son buldu.

14 Mayis Eczacilar Günü ve Eczacilik Fakültesinin 10. yil dönümü vesilesi ile hazirlanilan programinin ikinci oturumu ise Ege Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Levent Üstünes, Prof.Dr. Katip Çelebi Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Farmakoloji ABD Ögretim Üyesi Cünayt Kemal Buharalioglu tarafindan “Eczacilik Nereden Nereye”, adi söylesi, Eczacilik Fakültesi 2.ve 3. sinif önlük giyme töreni, poster sunumu ile devam edecek.
Kaynak: İHA