Duygulandiran Açilis

Hayirsever Zeynel Abidin Kaplan tarafindan yaptirilan okulun açilisi yapildi. Gaziantep Valiligi koordinasyonunda 100. Yilda 100 Hayirsever kampanyasinda Hayirsever Zeynel Abidin Kaplan tarafindan yaptirilan lise, törenle egitime açildi Programda konusan isadami Zeynel Abidin Kaplan, konusmasi esnasinda duygusal anlar yasarken, törene katilanlari da duygulandirdi.

Duygulandiran Açilis
Sahinbey Ilçesinde yapilan 24 derslikli Dursun Kaplan Kiz Anadolu Lisesi törenle açildi. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Davut Gül’ün yani sira, Hayirsever Zeynel Abidin Kaplan ve Ailesi, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sahinbey Kaymakami Tahir Sahin, Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Metin Kiliçparlar, protokol üyeleri, ögrenci ve ögretmenler katildi.

’’Gaziantep is yapma kültürünün yüksek oldugu bir sehir”

Vali Davut Gül, açilista yaptigi konusmada, “Gaziantep is yapma kültürünün yüksek oldugu bir sehir. Gönül isterdi ki okullarimizi büyük bir açilisla yapalim, ama o kadar çok okulumuz var ki her gün açilis yapsak yetistiremeyiz. Bizler de imkan dahilinde hayirseverlerimizle ögretmenlerimizi ve ögrencililerimizi ziyaret etmek istedik. Kaplan ailesi özel bir aile. Hayat konusunda fakir fukaranin yaninda olan yatirim ve sosyal sorumluluk projelerini destekleyen bir ailedir. Zeynel Abidin beye çok tesekkür ediyorum. Kendisi bizzat gelerek, ailesi adina böyle bir hayrin içinde bulunmak istediklerini iletti. Ayrica Selahattin bey tanidiklarini, akrabalarini bu hayrin içerisine dahil ettigi için tesekkür ediyor, merhum Dursun hanimefendiye Allahtan rahmet, okulumuzun ögrencilerimize ve ögretmenlerimize hayirli olmasini diliyorum’’ dedi

’’Gaziantep modelini uyguluyoruz”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise: “Bizler burada Gaziantep modelini uyguluyoruz. Sayin Valimizin, Il Müftümüzün, ögretmenlerimizin ve en önemlisi hayirseverlerimizin sayesinde bu topraklarda yetismis bir aile, bir taraftan sanayide yüz binlerce isçinin çalismasina vesile oluyor bir taraftan as üretiyor, is üretiyor, ekmek üretiyor. Anadolu kaplani ruhunu kaplan ailesi, yerli ve milli sanayici olarak fazlasiyla yansitiyor. Ailenin her bir ferdin de bu inanç, bu ask, bu iman ve bu ahlak var. Dolayisiyla Gaziantep modeli hayirseverlerimizin, isadamlarimizin sayesinde bir dünya modeli olsun istiyoruz” dedi.

’’Annem okumayi takvim yapraklarindan ögrendi’’

Okuma yazmayi takvim yapraklarindan ögrenen bir anneye sahip olduklarini ifade eden Zeynel Abidin Kaplan bu nedenle kendisinin ve ailesinin egitime önem verdiklerini dile getirerek bu hayri yapmalarinda vesile olan Vali Davut Gül basta olmak üzere tüm emegi olanlara tesekkür etti. Konusmasisi ile duygulandiran Kaplan ögrencilere önemli mesajlar verdi. Kaplan egitimle her güçlügün asilabilecegini, güçlü ve büyük Türkiye için çok çalismalari gerektigini de vurguladi. Konusmalarin ardindan Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar tarafindan okunan dualar esliginde kurdele kesilerek açilis yapildi. Akabinde okulun kütüphanesi, konferans salonu ve siniflar gezildi. Vali Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Hayirsever Zeynel Abidin Kaplan ve beraberindeki heyet ögretmenlerle bir araya geldi. Toplu fotograf çekiminin ardindan açilis sona erdi.
Kaynak: İHA