Dünya El Hijyeni Günü Kartal'da Saglik Çalisanlari Ve Hasta Yakinlari Ile Kutlandi

5 Mayis Dünya El Hijyeni Gününe dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak için Kartal Dr. Lütfi Kirdar Sehir Hastanesi içinde stant kuruldu. Saglik çalisanlari, hasta ve hasta yakinlarina dezenfektan ve çesitli hediyeler vererek el yikamanin önemini anlatan brosür dagitti.

Dünya El Hijyeni Günü Kartal'da Saglik Çalisanlari Ve Hasta Yakinlari Ile Kutlandi


‘5 Mayis Dünya El Hijyeni Günü çerçevesinde el temizliginin önemine dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla Dr. Lütfi Kirdar Sehir Hastanesi tarafindan etkinlik düzenlendi.

Hastane çalisanlari hastane içinde stant kurdu. El yikama ile ilgili brosürlerin yer aldigi stantta saglik çalisanlari tarafindan hastanede tedavi gören hasta ve hasta yakinlarina bilgilendirmeler yapildi. Etkinlikte hijyenin önemine vurgu yapilirken hasta yakinlari ve hastaneye gelen vatandaslara dezenfektan ve çesitli hediyeler verildi.



‘El hijyeni hayat kurtarir’

Etkinlik çerçevesinde el hijyeni hakkinda bilgi veren Uzm. Dr. Nahide Haykir Zehir ‘’5 Mayis Dünya El Hijyeni Günü Dünya Saglik Örgütünün 2009 yilindan beri baslatmis bir oldugu etkinlik. Biz de bunu hastanemizde her sene yasayarak ve etkinlik haline getirerek kutlamaya çalisiyoruz. Bir bilinç bir farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Bu sene Dünya Saglik Örgütünün 5 Mayis’ta yasatmak istedigi tema, "Hep birlikte birleselim ve temiz ellerle bu dünyayi ilerletelim." Burada hasta, hasta yakini, bizler ve hastane yönetimi olarak hep birlikte el hijyeninin farkina varmayi hem hastalarimiza hem kendimize hatirlatmis oluyoruz bu sebeple.

El hijyeni neden önemli? Çünkü önlenebilir hastaliklarin bir çogu el hijyeninden kaynaklanmakta. Özellikle ishallerin yüzde 50’si, solunum yolu hastaliklarinin yüzde 25 kadar orani sadece ve sadece el hijyeni ile önlenebilir" dedi.



Etkinlik standindan bilgi alan vatandas Serpil Kaya ise "El dezenfektani önemli. Çocuklarimiza iyi ögretmemiz gerekiyor. Sürekli ellerimizi yikamamiz gerekiyor. Bu etkinlik de çok iyi olmus. Tesekkür ederiz. Dezenfektan ve kurabiye hediye ettiler. Bizler de etkinlige katkida bulunduk’’ dedi.

Kaynak: İHA