DPÜ' De Sanat Ve Lezzet Ayni Tabakta Bulusacak

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ), Pazarlar Meslek Yüksekokulu Gida Teknolojisi programi ile Güzel Sanatlar Fakültesinin Seramik ve Cam bölümü ögrencileri, “Tasarla, Tabakla” isimli etkinlikte bir araya gelecek.

DPÜ' De Sanat Ve Lezzet Ayni Tabakta Bulusacak
Pazarlar Meslek Yüksekokulu Kütüphanesi’nin ev sahipliginde 12 Mayis Persembe günü düzenlenecek etkinlikte Dumlupinar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümü ögrencileri, Pazarlar MYO ögrencilerinin menülerine uygun tabak tasarimlari yapacak. Tasarlanan tabaklar MYO ögrencilerinin hazirlayacaklari yemeklerle servis edilecek.

Dünya Çölyak Farkindaligi Haftasi çerçevesinde düzenlenecek etkinlik hakkinda bir açiklama yapan DPÜ Pazarlar MYO Müdürü Prof. Dr. Semra Durmus Acer,” Etkinligimizi Dünya Çölyak Farkindaligi Haftasi çerçevesinde oldugu için 12 Mayis günü Pazarlar MYO’ da Çölyak Festivali’yle beraber düzenleyecegiz. Pazarlar MYO Gida Teknolojisi programi ile Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümünün ortaklasa gerçeklestirecegi etkinlikte Gida Teknolojisi ögrencilerinin menülerini, Seramik ve Cam bölümü ögrencilerinin menülere uygun seramik tabaklariyla sunacagiz. Etkinlik çerçevesinde belirlenen menülerin çölyak farkindaligina katki saglamasini ve yöresel lezzetlerin farkli sunum birliktelikleri ile beraber dünya mutfagina tanitilmasini hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA