Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Hac Islemleri Artik E-Devlet Üzerinden Yapilabilecek'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “9 Mayis 2022 tarihinden itibaren hac organizasyon tercihi ve hac kesin kayit islemleri e-Devlet üzerinden yapilabilmektedir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Hac Islemleri Artik E-Devlet Üzerinden Yapilabilecek'


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Baskanligin konferans salonunda düzenlenen “Hac Islemleri e-Devlet Kapisinda" tanitim programina katildi.

Programa Erbas’in yani sira Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Ali Taha Koç, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve Diyanet Isleri Baskanligi personeli katildi.

Diyanet Isleri Baskanligi, Dijital Dönüsüm Ofisi ve Türksat is birliginde gelistirilen entegrasyon sisteminin tanitildigi program, Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Burada bir de konusma yapan Erbas, teknolojinin tüm imkanlarini Diyanet hizmetlerinde kullanmaya gayret ettiklerini, bu çerçevede Dijital Daire Baskanligi kurduklarini açikladi.



“SON 3 AYDA SADECE YAYIN SITELERIMIZDE 15 MILYONU ASKIN GÖRÜNTÜLENME ALDIK”

Özellikle yeni neslin ilgisini çekebilen, ihtiyaçlarina hitap edebilen nitelikli yayinlar ve içeriklerle onlari bulusturmak için gayret ettiklerini anlatan Erbas, egitim ve irsat hizmetleri alaninda dijital teknolojilerden azami derecede istifade ettiklerini söyledi.

Erbas, Diyanet’in dijital hizmetlerine iliskin, “Son 3 ayda sadece yayin sitelerimizde 15 milyonu askin görüntülenme, E-kitap ve sesli kitap uygulamamizda 1 milyon civarinda indirilme gerçeklestigini görmüs olmaktan duydugum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Ayni sekilde sosyal medyadan yapilan paylasimlar milyonlarca izlenmis durumdadir” dedi.



“HAC VE UMRE ISLEMLERININ DIJITAL ORTAMLARDAN YAPILACAK HALE GELMESI ÇOK SEVINDIRICIDIR”

Hac ibadetinin müminler için en büyük ve en heyecanli ibadetlerden biri oldugunu ifade eden Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Bu baglamda gerçeklestirdigimiz önemli hizmetlerden biri de hac ve umre alaninda basvuru takip ve benzeri is ve islemlerin dijital ortamlardan yapilacak, yapilabilecek hale gelmis olmasidir. Bu gerçekten çok sevindiricidir” dedi.

Diyanet Isleri Baskanliginin hac ve umre hizmetlerine büyük bir ehemmiyet verdiginin altini çizen Erbas, hac organizasyonu yapan devletlerin bu konuda Türkiye’den örnek aldigini kendilerine söylediklerini belirtti.



“HAC VE UMRE ISLEMLERININ E-DEVLET ÜZERINDEN YAPILMASINI SAGLADIK”

9 Mayis tarihi itibariyla hac islemlerinin artik e-Devlet üzerinden yapilabildigini açiklayan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Erbas, sunlari söyledi:

“Baskanligimiz, hac ve umre ibadetleri ile ilgili bilgi edinmeden basvuruya, islemlerinin takibinden ibadetlerin ifasina kadar her alanda hizmet standartlarini her geçen yil daha da üst seviyeye çikarmaktadir. Iste bunun bir örnegi olarak vatandaslarimizin hac ve umreye basvurup kayit ve takip gibi islerini e-Devlet üzerinden yapabilmelerini sagladik. Bunun altyapisini ve programlari olusturduk. 22 Nisan 2022 tarihinden itibaren umre ve Kudüs ziyaretlerine iliskin kayitlar e-Devlet kapisi üzerinden alinmaya baslanmis, halen kayitlar bu sekilde alinmaya devam etmektedir. 9 Mayis 2022 tarihinden itibaren de hac organizasyon tercihi ve hac kesin kayit islemleri e-Devlet üzerinden yapilabilmektedir."

“HAC ISLEMLERI ÇATISI ALTINDA TEK BIR HIZMETTE TOPLANMISTIR”

Vatandaslarin islemlerini kolaylikla gerçeklestirebilmesi için e-Devlet hizmetini nasil kullanacaklarini anlatan egitim videolarinin da eklendigini kaydeden Erbas, tüm hizmetlerin hac islemleri çatisi altinda toplandigini vurgulayarak, “Hac ön kayit, kura sonuç, organizasyon seçimi, kesin kayit islemleri ile egitim, asi, pasaport, kutsal topraklara gidis dönüs, otel bilgileri, kafile görevlerine iliskin bilgilerin bulundugu ilave hizmetler, hac islemleri çatisi altinda tek bir hizmette toplanmistir elhamdülillah. Vatandasimiz e-Devlet Kapisi üzerinden hac islemlerine girdiginde hangi asamada buluyor ve hangi islemi gerçeklestirmek istiyor ise o menüden isleme baslayabilecektir” diye konustu.

Erbas, konusmasini çalismada emegi geçenlere tesekkür ederek sonlandirdi.

“BUNLARIN HEPSINI E-DEVLET KAPISINI ALMIS DURUMDAYIZ”

Çalismanin paydaslarindan olan Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi’nin Baskani Koç ise su cümlelere yer verdi:

“Her sene hac ve umre için binlerce vatandasimiz basvuru yapiyor. Ayni sekilde Kudüs’e gitmek için de binlerce vatandasimiz basvurular yapiyor. Artik bunlarin hepsini e-Devlet Kapisi’na almis durumdayiz. Bizler de bu mukaddes yolculugu daha da rahat bir hale nasil getirebiliriz diyerek hac ve umre islemlerimizi dijitallestirdik ve e-Devlet Kapisi’na aldik.”

Programi günün anisina protokol katilimcilarinin fotograf çekilmesiyle son buldu.

(Huzeyfe Tarik Yaman - IHA)
Kaynak: İHA