Çin Açiklamasi 'DSÖ Genel Direktörü, Sorumsuz Açiklamalardan Kaçinmali'

Çin Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zhao Lijian yaptigi açiklamada, Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’a tepki göstererek “sorumsuz ifadelerden kaçinmasi gerektigini” söyledi.

Çin Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zhao Lijian Pekin’in “sifir vaka” politikasini elestiren Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus’a tepki gösterdi. Sözcü Lijian düzenlenen basin toplantisinda, “Ilgili sahsin, Çin’in Covid-19 politikasini tarafsiz ve rasyonel olarak degerlendirmesini, sorumsuzca açiklamalar yapmak yerine olgulari kavramasini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus dün yaptigi açiklamada, Çin’in sifir tolerans politikasinin sürdürülebilir olmadigini söyleyerek, ülkenin farkli bir yaklasim gelistirmesi gerektigini belirtmisti.

Covid-19 ile yogun test ve siki karantina tedbirleriyle mücadele eden Çin, Covid-19’un Omicron mutasyonunun ülkede görülmesinin ardindan Wuhan’da, 2020 yilinin basindaki karantina sürecinden sonra Covid-19 salginindaki en zor günlerini yasiyor.
Kaynak: İHA