Ceyhan'da 'Patili Dostlar Güzellik Yarismasi'

Ceyhan Belediyesi Patili Dostlar Güzellik Yarismasi düzenledi.

Ceyhan'da 'Patili Dostlar Güzellik Yarismasi'
Ceyhan Belediyesi’nin köpek sevgisini asilamak, sahiplendirmek amaciyla gerçeklestirdigi “Patili Dostlar Güzellik Yarismasi” yapildi. Ceyhan Belediyesi ‘nin koordinatörlügünde, Dünya Anadolu Köpek Irklari ve Kinoloji Dernegi ile Uluslararasi Avrasya Köpek Irklari Federasyonu’nun birlikte düzenledigi yarismada çesitli irklardaki 206 köpek güzelliklerini sergiledi.

Yarismanin Ceyhan’da bir ilk oldugunu kaydeden Belediye Baskani Hülya Erdem, yarismanin hayvan sevgisine dair yeni umut isiklari yaktigini söyledi.



Ceyhan’da ilkleri yasatmaya devam edeceklerini belirten Baskan Erdem, “Sosyal, toplumsal ve sportif bir belediyecilik anlayisiyla, milletimize hizmete adadigimiz bu yolda güzellikleri de hep beraber yasadigimiz için mutluyuz, gururluyuz” dedi.



Sokak hayvanlari için yeni projeler

Baskan Erdem, köpekler arasindan en güzel olanlari seçtiklerini belirterek sunlari kaydetti:

“Hepimiz gördük ki patili dostlarimiz birbirinden güzel. Amacimiz; çocuklarimizin, gelecek kusaklarimizin güzel ortamda kazandiklari hayvan sevgisini yine bu amaç dogrultusunda kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarmalarina vesile olmaktir. Ceyhan Belediyesi olarak sokak hayvanlari için barinak ve sosyal alanlar olusturmak için yeni projelerimiz olacak. Bu çalismalarimiz tamamlandiktan sonra hemsehrilerimizle detaylari paylasacagiz.”

206 köpegin katildigi yarismada jürinin degerlendirmesine göre Kangal Köpegi kategorisinde birincisi Fatih Fettah Ünsal’in sahibi oldugu "Zorro", Çoban Köpegi kategorisinde birincisi ise Hasan Demircan’in sahipligindeki "Ayi Herkül" oldu.
Kaynak: İHA