Cemile Senel Cinayetinde 6 Sanik Hakim Karsisina Çikti

Sultangazi’de bir evde çikan tartisma sonucu vurularak öldürülen Cemile Senel cinayeti davasinda saniklar hakim karsisina çikti. Durusmada savunma yapan tutuklu sanik Nusret Tekin, "Keske ben ölseydim, keske bana isabet etseydi o kursun, kazayla oldu" dedi.

Cemile Senel Cinayetinde 6 Sanik Hakim Karsisina Çikti
Sultangazi’de bir evde çikan tartisma sonucu vurularak öldürülen Cemile Senel cinayetine iliskin 2’si tutuklu 6 sanigin yargilanmasina baslandi. Istanbul 40. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmada tutuklu saniklar Nusret Tekin, Aysun Çelebi ile tutuksuz saniklar Tugba Can, Dogan Sençalar ve Ramazan Ronahi Çakin hazir bulundu. Maktul Cemile Senel’in annesi Naoual Hasbi, müsteki sanik Servet Sürücü ve taraf avukatlari da mahkemeye katildi.



"Cemile beni arayip kötü oldugunu ve birkaç gün bende kalmak istedigini söyledi"

Durusmada savunma yapan tutuklu sanik Nusret Tekin, "Olay tarihinde evde ben ve Aysun yasiyorduk. O eve herkes gelir, uyusturucu kullanir ve giderdi, ev tek bize ait degildi, her odasini baskasi kullanirdi. Cemile beni arayip kötü oldugunu ve birkaç gün bende kalmak istedigini söyledi.

Ben de izin verdim, bizim kaldigimiz evde ona oda ayarladik. Olay günü Aysun bana Servet’in mesajlarini gösterdi. Mesajda ‘asagiya in, inmezsen ben yukari çikiyorum’ yaziyordu. Sonrasinda Servet eve geldi, hareketleri degisikti. Kendisine neden burada oldugunu sordugumda bana karsi sert yapti. Alkollüydüm, uyusturucu da kullanmistim. Servet’le biz tartismaya basladik. Ben silahi çikardim, Servet’i korkutmaya çalistim. Ramazan bana engel oldu. O sirada Servet bana ‘delikanliysan sikarsin, o silahi ates etmeden beline sokarsan adam degilsin’ gibisinden sözler söyleyerek tahrik etti" dedi.



"Keske ben ölseydim, keske bana isabet etseydi o kursun, kazayla oldu"

Sanik Nusret Tekin savunmasinin devaminda, "Ben tekrar silahi Servet’e dogrultunca, Ramazan elini omzuma atti ve beni geri çekmeye çalisti. Ben silahi yere dogrultmustum. Beni geri geri çekince o esnada silah ates aldi. Ben o an Cemile’nin vuruldugunu anlamadim. Servet’in pesine giderken Cemile seslendi bana ‘vuruldum abi’ diyerek, ben de hemen Cemile’yi kucaklamaya çalistim. Ramazan’la birlikte müdahale etmeye çalistik, Servet arabasinin oldugunu söyleyerek Ramazan’la birlikte Cemile’yi hastaneye götürdü. Ben kendimden geçmisim, uyandigimda hemen Ramazan’i arayip durumu sordum o da haber verecegini söyledi.

Servet’i öldürme amacim olsa Cemile vurulduktan sonra Servet’i öldürürdüm. Keske ben ölseydim, keske bana isabet etseydi o kursun, kazayla oldu" seklinde konustu.



"Birinin vuruldugunu görmedim’’

Durusmada müsteki sanik Servet Sürücü ise olay gününü tam hatirlamadigini belirterek, "Aysun mu beni aradi ben mi Aysun’u aradim tam hatirlamiyorum. Sonra beni eve çagirdi. Isten çikinca eve gittim. Kapiyi Nusret açti bende Aysun’u alacaktim nerede dedim. Oda bana ‘içerde hazirlaniyor gel’ dedi.

Nusret bana küfür etmeye basladi.

Sonra silah çikardi belinden bana dogrultu. Silahin ates aldigini görünce evden korkuyla çiktim. Birinin vuruldugunu görmedim, karakola gidince ögrendim birinin öldügünü. Evden ilk çikan benim’’ seklinde konustu.



"17 yasindaki bir kizi nasil evine alir’’

Maktul Cemile Senel’in annesi Naoual Hasbi ise, "Kizimin uyusturucu kullandigindan bilgim vardi. Onu uyusturucudan kurtarmak için çok mücadele verdik. Kizim disarda kalsa gidecegi halasi vardi ona giderdi. 17 yasindaki bir kizi nasil evine alir? Saniklardan sikayetçiyim” ifadelerini kullandi.

Alinan savunmalarin ve beyanlarin ardindan mahkeme, tutuklu sanik Aysun Çelebi’nin tahliyesine ve sanik Nusret Tekin’in tutukluluk halinin devamina hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Nusret Tekin’in ‘tasarlayarak çocuga karsi kasten öldürme’, ‘tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs’ ve ‘ruhsatsiz silah bulundurma’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet ile 14 yildan 23 yila kadar hapsi talep edildi.

Hazirlanan iddianamede, süpheli Aysun Çelebi’nin, ‘tasarlayarak çocuga karsi kasten öldürme’, ‘tasarlayarak kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet ile 13 yildan 20 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Iddianamede ayrica, süpheli Dogan Sençalar’in ‘suçluyu kayirma’ suçundan 6 aydan 5 yila kadar, süpheli Ramazan Ronahi Çakin ile müsteki süpheli Servet Sürücü’nün ise ‘suçu bildirmeme’ , ‘suçluyu kayirma’ suçlarindan 6 aydan 6 yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep edildi.
Kaynak: İHA