Canik'te 'Madde Bagimliligi' Konulu Tiyatro

Canik Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen mayis ayi etkinlik programlari kapsaminda, ‘madde bagimliligi’ konusunun ele alindigi “Pembe Aslinda Siyahtir” adli tiyatro oyunu ilçedeki liselerde sahnelenmeye baslandi.

Canik'te 'Madde Bagimliligi' Konulu Tiyatro
Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan dört gün boyunca sahnelenecek tiyatro oyunu ilk olarak 15 Temmuz Ömer Halisdemir Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileriyle bulustu. Istanbul Tiyatro Balans ekibinin sahneledigi oyun, madde bagimliliginin gençler, aileler ve toplum üzerinde meydana getirdigi büyük tahribati gözler önüne serdi.

“Tüm bagimliliklarin önüne geçmeliyiz”

Tiyatro oyununu oldukça basarili ve etkileyici buldugunu ifade eden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, oyunculari tebrik etti. Gençleri tüm bagimliliklarin esaretinden kurtarma çabasi içinde olduklarini söyleyen Baskan Ibrahim Sandikçi ögrencilere hitaben yaptigi konusmasinda, “Çagimizin en tehlikeli illeti bagimliliktir. Madde bagimliligiyla birlikte her türlü bagimliligin önüne geçmemiz gerekmektedir. Sizlerin bu tür tuzaklara düsmeyecegine inaniyorum. Fakat farkindalik ortaya koymak adina bu tehlikenin sürekli hafizalarda taze tutulmasina önem veriyoruz” dedi.



“Aile ve çevre iliskinize özen gösterin”

Tiyatro oyununun sahneye konulmasi kararini isabetli buldugunu belirten Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, gençlerimizin bu tür tehlikelere düsmemeleri için günlük hayatlarinda özellikle bos zaman ve manevi boslugun olusmamasina dikkat etmeleri gerektiginin altini çizdi. Aile iliskilerinin öneminden söz eden Baskan Ibrahim Sandikçi, “Sevgili gençler, bu tür tehlikelerden uzak durmak için birbirimizi uyaralim. Birbirimizin takipçisi olalim. Çevremize sahip çikalim. Aile iliskileri çok önemli. Ailemizle olan iliskilere özen göstermeliyiz. Anne ve babamizin yaptigi uyarilari lütfen dikkate alalim” diye konustu.



Baskan Sandikçi’dan davet

Canik Belediyesi tarafindan Mayis ayi etkinlikleri kapsaminda sahnelenen “Pembe Aslinda Siyahtir” adli tiyatro oyunu dört gün boyunca ilçedeki farkli liselerde oynanacak. Oyun 14 Mayis 2022 tarihinde Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde saat 13.30 ve 19.00’da iki seans olarak ilçe halkiyla bulusacak. Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, tüm gençleri ve velileri bu önemli oyunu izlemeye davet etti.
Kaynak: İHA