Büyüksehir'in 6. Hikaye Yarismasi'na Yogun Ilgi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan kültür sanat faaliyetleri çerçevesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen ve bu yil altincisi gerçeklestirilecek Hikâye Yarismasi’na edebiyatseverler yogun ilgi gösterdi.

Büyüksehir'in 6. Hikaye Yarismasi'na Yogun Ilgi


Dr. Memduh Büyükkiliç baskanliginda kentte birbirinden önemli kültür sanat faaliyetlerine imza atan Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenledigi 6. Hikâye Yarismasi’nda, 6 Mayis itibariyle basvurular sona erdi. Her yil hikâyeye gönül verenlerin ilgiyle takip ettigi yarismaya bu yil da katilim yogun oldu. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan kültür sanat faaliyetleri alaninda her yil geleneksel hale getirilen hikâye yarismalarinin, bu yil altincisinin düzenlendigini belirterek, “Hemen her alanda oldugu gibi kültür sanat faaliyetlerinde de önemli etkinlikler düzenlemeye, sanatseverlerimizi, edebiyat asigi hikâye severlerimizi desteklemeye devam ediyoruz” dedi.



BINE YAKIN BASVURU OLDU

Her yil oldugu gibi bu yil da hikâye yarismasina edebiyatseverlerin yogun bir ilgi gösterdigini ve 6. Hikaye Yarismasi’na yaklasik bin vatandasin basvuru yaptigini vurgulayan Büyükkiliç, “Kitaplarin kokusunu, satirlarin izini takip eden, edebiyata gönül veren birçok vatandasimiz her yil düzenlenen hikâye yarismamiza ve diger edebiyat alanindaki etkinliklerimize yogun ilgi gösteriyor. Yerel yöneticiler olarak, bu ilgi ve sevgiden dolayi elbette ki büyük mutluluk duyuyor, bu ilgiyi ve edebiyat sevgisini desteklemeye gayret ediyoruz. Bu gayemiz dogrultusunda geleneksel hikâye yarismamizin bu yil altincisini düzenledik ve bu yil da yarismamiza bine yakin basvuru ile yogun bir ilgi oldu. Jürimiz tarafindan yapilacak degerlendirme neticesinde dereceye giren vatandaslarimiza ödüllerini takdim edecegiz” seklinde konustu.



TOPLAM 18 BIN TL ÖDÜL DAGITILACAK

Ulusal çapta düzenlenen ve hikâye konusunun ‘serbest’ oldugu ödüllü yarismada dereceye giren katilimcilardan birinciye 6 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 4 bin ve 3 adet mansiyon ödülü olarak biner TL olmak üzere toplam 18 bin TL, yarismacilara destek ve tesvik için takdim edilecek.

Yarismaya katilan hikâyeler arasindan dereceye girecek olanlarin degerlendirilmesi gerçeklestirilerek, sonuçlar 27 Haziran 2022’de açiklanacak. Dereceye girerek, ödüle layik görülecek hikâyeleri seçecek kurul, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Salih Özgöncü, Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kiliç, Hikâyeci /Elestirmen Necip Tosun, Hikâyeci Cemal Sakar, Hikâyeci Güray Süngü, Hikâyeci Mustafa Çiftci, Yazar Abdullah Harmanci, Hikâyeci Nurkal Kumsuz, Hikâyeci Hüdaverdi Aydogdu ve Balikesir Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Narli’dan olusuyor.

6.Hikâye Yarismasi dereceye girenler listesi 27 Haziran’da Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin www.kayseri.bel.tr adresi üzerinden duyurulacak.
Kaynak: İHA