Büyükgöz Açiklamasi 'Belediyemizi Büyük Bir Faiz Yükünden Kurtarmis Olduk'

Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, "Görevi devraldigimizda hepimizin malumu belediyenin 466 milyon reel borcu vardi. Yapilandirma imkanlarindan yararlanmak için girisimlerimizi yaptik. 200 milyon nakdi ödeme yaparak, belediyemizi büyük bir faiz yükünden kurtarmis olduk" dedi.

Büyükgöz Açiklamasi 'Belediyemizi Büyük Bir Faiz Yükünden Kurtarmis Olduk'
Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün yönettigi meclis oturumunda, gündemde yer alan 2021 Yili Analitik Kesin Bütçe Hesabi’na iliskin ilgili komisyon raporu oy çokluguyla kabul edildi.

Meclis üyelerinin sorularini cevaplandiran Zinnur Büyükgöz, "Görevi devraldigimizda hepimizin malumu belediyenin 466 milyon reel borcu vardi. Yapilandirma imkanlarindan yararlanmak için girisimlerimizi yaptik. 200 milyon nakdi ödeme yaparak, belediyemizi büyük bir faiz yükünden kurtarmis olduk. 187 milyon SGK borcunu da yapilandirdik ve faizini sildik. Ödenen faiz SGK yapilandirmasindan kaynakli faiz kalemi. 36 aylik vadelendirmeyle yapilandirdik. Belediyemizi herhangi bir sikintiya koymadan iller bankasindan ödenek kesiliyor. O yapilandirmadan sonra geriye dönük hiçbir SGK ve yapilandirma borcu yapmadik. Hiçbir kamu kurulusuna borcu olmayan bir belediye konumundayiz. SGK’ya kalan borcumuz da 140 milyon civarinda. Bizim Gebze Belediyesi olarak 3. sahislara, tüzel kisiliklere hiçbir kurusluk satisimiz yok" dedi.

Gebze Belediyesi’nin 2021 yili kesin gideri 453 milyon 429 bin 172 TL olurken, 2021 yili kesin geliri 543 milyon 183 bin 405 TL olarak gerçeklesti.
Kaynak: İHA