Büyük Taarruz Zaferi'nin 100. Yili Ilçelerde De Kutlanacak

Afyonkarahisar, Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yilini dolu dolu etkinliklerle kutlayacak. Bu yil ilk kez yapilacak Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali ise en dikkat çeken etkinliklerden biri olacak.

16-20 Mayis tarihleri arasinda Büyük Taarruz ‘un anisina düzenlenecek "Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivalini" tüm ilçelere yayilacak. Festival çerçevesinde Sinema Tiri ilçe ilçe gezerek, ilçe halkini beyaz perde ile bulusturacak. Sinema Tirinin ilk duragi Sultandagi ilçesi olacak. Bugün saat 19.00’da Direnis Karatay filmi vatandaslar içi gösterime sunulacak. 12 Mayis Persembe günü ise Çay ilçesinde olacak. Saat 11.00 ile 16.55 saatleri arasinda gün boyu 6 finalist kisa film izleyenlerle bulusacak. Saat 19.00’da ise uzun metrajli film Kardesim Benim 2 gösterime girecek.

Ilk andan itibaren dikkat çeken ve büyük ilgi gören Büyük Taarruz Uluslararasi Kisa Film Festivali’ne 116 ülkeden 3055 kisa film basvurusu oldugu belirtildi. Basvuru yapan ve finale kalan filmler festival süresince ilçelerde gösterime girecek.
Kaynak: İHA