Bursa'daki Göçükte Gölcük Depremini Andiran Görüntüler...'Kimse Var Mi'

Bursa’nin en büyük alisveris merkezlerinden Torunlar A.S.’ye ait Zafer Plaza’daki bir magazada yasanan çökmenin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çikti. Göçükten saniyeler önce magazada alisveris yapan bir grup kadinin enkaz altinda kalmaktan saniyelerle kurtuldugu görüldü. Göçügün tozu dumana karisirken görevlilerin magazada "Kimse var mi" diye bagirmasi 1999 Gölcük Depremi’ni hatirlatti.

Bursa'daki Göçükte Gölcük Depremini Andiran Görüntüler...'Kimse Var Mi'
Edinilen bilgiye göre, Torunlar A.S.’ye ait Zafer Plaza’nin güney kismindaki ünlü giyim magazasinda yasanan tavan çökmesi neticesi alisveris merkezini bir anda toz bulutu kapladi. O sirada magazada ve alisveris merkezi içerisinde bulunan vatandaslar panik içerisinde kendilerini magaza disina atti.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis, 112, AFAD ve Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina bagli itfaiye ekibi sevkedildi. Olayla ilgili açiklama yapan Bursa Valisi Nihat Canbolat enkaz altinda kimsenin kalmadigini olayda ölen yada yaralanan vatandasin bulunmadigini duyurdu.

Saniye farkiyla kurtulmuslar

Zafer Plaza’nin 2. katinda bulunan magazanin güvenlik kamera görüntülerinden magazada alisveris yapan bir grup kadinin çökme olayindan saniyeler önce magazayi terk ettikleri görüldü.

Kadinlarin güvenli kisma geçmelerinden saniyeler sonda tavanda çökme yasandi. Yasanan göçügün artindan toz bulutu kaplanan AVM’de yasananlar görevlilerin kimse varmi diyerek enkaz altina seslendigi anlar hafizalara bir kez daha Gölcük depremini getirdi.

Öte yandan Torunlar AS. tarafindan Tarihi Hanlar ve Çarsi Bölgesi’nde Boyner magazasinin yikimi gerçeklestiriliyor. Boyner magazasi da Zafer Plaza alisveris merkezinin bir parçasi olarak biliniyor
Kaynak: İHA