'Bisiklet Dostu Sehir'den Bisiklet Turu Çagrisi

‘Bisiklet Dostu Sehir’ unvanina sahip Sakarya’da ‘Trafikte Bisikletliyi Fark Et’ sloganin yasayisin içine yerlestirmek ve sürücülere bu bilinci kazandirmak için bir tur düzenlenecek.

'Bisiklet Dostu Sehir'den Bisiklet Turu Çagrisi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sportif faaliyetlerine büyük bir organizasyonla devam edecek. ‘Bisiklet Dostu Sehir’ unvanina sahip sayili sehirlerinden bir tanesi olan Sakarya’da bisiklet kullanimini yayginlastirmak ve bisikleti sehrin önemli sembollerinden biri haline getirmek için çalisan büyüksehir, vatandaslari farkli etkinliklerde bir araya getiriyor. Sakarya Valiligi’nin “Trafikte Bisikletliyi Fark Et” sloganini yasayisin içine yerlestirmek, sürücülere bu bilinci kazandirmak için bir tur düzenlenecek. ‘Büyük Bisiklet Turu’ isimli tur için baslangiç noktasi Adapazari kent merkezindeki Demokrasi Meydani olacak. 15 Mayis Pazar günü saat 11.00’da dönmeye baslayacak olan pedallar Sakarya Park’ta duracak. Tur sonunda belediye tarafindan 10 kisiye kura ile bisiklet hediye edilecek. Ayrica tur sonunda meyve, çay gibi ikramlar yapilacak. Trafikte bisiklet sürücülerine duyarli olunmasi gerektigini anlatacak olan bu organizasyonla, bisikletin artik Sakarya’nin önemli bir degeri oldugu vurgusu yapilacak.

“Bisikletini al gel”

Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Tur tamamlandiktan sonra, Sakarya Park’in içindeki Amfi Tiyatronun oraya kurulacak sahnede yapilacak çekilisle, turu tamamlayan 10 bisiklet severe bisikletleri hediye edilecektir. Tüm bisiklet severlerin, saat 08.00 itibariyle Demokrasi Meydani’nda kurulacak olan basvuru masalarina kayit yaptirdiktan sonra, büyüksehir belediyemiz tarafindan kendilerine takdim edilecek bisikletçi yeleklerini alip, çekilis için kendilerine verilen basvuru numaralarini bisikletlerine yapistirmalari gerekmektedir. Turun sonunda yapilacak çekiliste sansli kisiler bu numaralara göre bisikletlerini teslim alacaklardir. Ilimizdeki her yastan tüm bisiklet severleri Pazar günü saat 11.00’da baslayacak olan Büyük Bisiklet Turu’na bekliyoruz, bisikletini al gel” denildi.
Kaynak: İHA