Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Fidanlarda Gençlerimiz De Ülkemizin Gelecegi'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, gençler ile fidan dikme etkinliginde bulustu. 1500 mahlep fidanini gençlerle birlikte toprakla bulusturan Büyükkiliç, “Fidanlar da gençlerimiz de ülkemizin gelecegidir” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Fidanlarda Gençlerimiz De Ülkemizin Gelecegi'


Büyüksehir Belediyesi’nin egitim ve kültür kurulusu Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) tarafindan 150. Yilda 150 Proje çerçevesinde 3 milyon fidani toprakla bulusturma hedefine ulasmak ve gençlere agaç sevgisini asilamak amaciyla gerçeklestirdigi fidan dikme etkinligine katilan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, KAYMEK ögrencileri ile beraber Il Tarim Müdürlügü tarafindan saglanan bin 500 adet mahlep agacini Erkilet Hidirellez yolu üzerindeki, Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Baskanligi tarafindan uygun bulunan alanlara dikimini gerçeklestirdi. Baskan Büyükkiliç’a, Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Sahin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Hasdal, Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, Park Bahçe ve Agaçlandirma Daire Baskani Mustafa Türkmen, Agaçlandirma ve Bakim Sube Müdürü Cüneyt Canidemir ve KAYMEK Müdürü Denizhan Burhan Çanakpinar eslik etti.

HEM OKSIJEN SAGLAYACAK, HEM DE TOPRAK KAYMASINI ÖNLEYECEK

Baskan Büyükkiliç, fidan dikme etkinliginde yaptigi konusmasinda ‘fidanimiz’ diye niteledigi çocuklarla kucaklasti. Büyükkiliç, agaçlarla hem oksijen saglandigini hem de toprak kaymasinin önüne geçildigini ifade ederek, “KAYMEK’imizin bu genç kusagi, ‘birer dikili agacimiz, fidanimiz olsun’ dediler. Kendileri ülkemizin fidani, bu doganin fidanlari da bu agaçlarimiz olacak. Insallah burada hatirlanacagi üzere toprakta kayma da söz konusu oluyordu. Dogada topragin kaymasini önleyen yegâne ürün; agaçtir. Oksijeni saglayacak olan agaçtir. Bu agaçlarimizi dikiyoruz, hem ormanlik olusturuyoruz, hem de toprak kaymasini önlemis oluyoruz” diye konustu.



“FIDANLAR DA GENÇLERIMIZ DE ÜLKEMIZIN GELECEGI”

Açiklamasinda fidan dikme etkinliginde emegi olanlara tesekkür eden Baskan Büyükkiliç, gençlerin de fidanlarin da ülkenin gelecegi oldugunu vurgulayarak sunlari kaydetti:

“Emegi geçen KAYMEK’imizin, daire baskanindan, müdürlerinden, çalisanlarindan ama en önemlisi bu genç, piril piril sevgili gençlerimizden Allah razi olsun diyor, kendilerine tesekkür ediyorum. Insallah sizin besmele ile diktiginiz bu agaçlar ülkemizin gelecegi olacak, sizler de bizim gelecegimiz olacaksiniz diyor, gözlerinizden öpüyor, basarilar diliyorum.”

Fidan dikme etkinligi sonunda ögrencilerle hatira fotografi çektiren Büyükkiliç, etkinlikte gençlere Yukatel Kayserispor formasi ve atkisi da hediye etti.
Kaynak: İHA