Baskan Altay Açiklamasi 'Tarim Konusunda Çok Önemli Isler Yapiyoruz'

Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, birligin Ankara’da gerçeklestirilen yönetim kurulu toplantisina katildi. Dünyada artik gida ile ilgili islerin en az savunma sanayi kadar önemli hale geldigini kaydeden Baskan Altay, “Özellikle pandemide gördük ki bu konu hepimizin gündeminde. Yeni Büyüksehir Yasasi ile birlikte hepimizin kirsali olustu. Tarim konusunda çok önemli isler yapiyoruz” dedi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Tarim Konusunda Çok Önemli Isler Yapiyoruz'
Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi Yönetim Kurulu Toplantisi Ankara’da gerçeklestirildi.

Toplantiya baskanlik eden Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi Baskani ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, birlik üyesi belediyelerin özellikle tarim konusunda çok önemli isler yaptigina dikkat çekti. Yapilan islerin platformda hem bilgi birikimi haline getirilmesi hem de yurtdisindan gelenlere egitim haline dönüstürülmesi gerektigini kaydeden Baskan Ugur Ibrahim Altay, “Dünyada artik gida ile ilgili isler en az savunma sanayi kadar önemli hale geldi. Özellikle pandemide gördük ki bu konu hepimizin gündeminde. Yeni Büyüksehir Yasasi ile birlikte hepimizin kirsali olustu. Onun için kirsalda herkes çok önemli isler yapiyor. Ben özellikle takip ediyorum. Sakarya’da, Samsun’da, Balikesir’de, Kahramanmaras’ta, Erzurum’da, Denizli’de, Kocaeli’de yapilan birçok is var. Bunu bu platformda anlatalim” dedi.

Birlikte yer alan büyüksehir belediye baskanlarinin tarim konusunda çok duyarli oldugunu ifade eden Baskan Altay, “Tarim hakikaten son dönemde ülkemiz için de çok önemli hale geldi. Özellikle gida fiyatlarini kontrol etmek için bütün dünya yogun çalisiyor. Ukrayna’daki kriz tüm dünyayi etkiliyor. Bu sene bugday fiyatlariyla ilgili herkeste bir endise olustu. Bence daha önemlisi hepimiz bu ise ciddi bir kaynak ve insan kaynagi harciyoruz” seklinde konustu.

Yurtdisindaki üyelere de Türkiye’nin tarimda geldigi noktanin ve Türkiye’deki belediyelerin tarima desteginin iyi anlatilmasi gerektigine vurgu yapan Ugur Ibrahim Altay, “Insallah 26 Mayis’ta Konya’da bir genel kurul yapmayi planliyoruz. Hepinizi simdiden davet ediyoruz. Su anda üye sayimiz 199’a çikti. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filipinler, Filistin, Kamerun, Karadag, Kuzey Kibris, Lübnan, Kuzey Makedonya, Maldivler, Sirbistan ve Somali’den 69 yeni üye daha oldu. Katildiginiz için tesekkür ediyorum” diye konustu.

Toplantiya; Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin katildi.

Kaynak: İHA