Bahari Eglenerek Karsiladilar

Düzce Belediyesi Engelliler Haftasi dolayisiyla her yil geleneksel hale getirilen ‘Engelsiz Yasam Piknigi’ ile bin 500 kisinin kalbine dokundu. Gölyaka Kültür Park’ta düzenlenen piknikte özel gereksinimli çocuklar gönüllerince eglendi.

Bahari Eglenerek Karsiladilar
Her yil Düzce Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan düzenlenen özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine yönelik ‘Engelsiz Yasam Piknigi’ renkli görüntülere sahne oldu. Gölyaka Kültür Park’ta düzenlenen piknikte misafirleri karsilayan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü personeli, okullardan gelen misafirlere masalarina kadar eslik etti.

‘Engelsiz Yasam Piknigi’ etkinligine Düzce Belediye Baskan Yardimcilarinin hepsi katilim gösterirken Belediye Baskan Vekili Hüdaver Gösterisli, sahneye çikarak misafirlere hitap etti. Gösterisli, “Yapilan piknik programi Düzce’de özel egitim veren Milli Egitime bagli okullar ve özel rehabilitasyon merkezlerinde egitim gören çocuklarimiz, aileleri ve ögretmenleri için düzenlendi.

Katilim gösteren herkesi sevgi ve saygiyla selamliyorum” diye konustu.



Doyasiya eglendiler

Ögrenciler, ögretmenler ve veliler olmak üzere toplamda bin 500 kisiye düzenlenen piknikte Düzce Belediye bandosunun çaldigi marslarla cosan çocuklar daha sonra Seyfi Demir ve Ecem Çagar’in sarkilariyla gönüllerince dans ederek enerjilerini attilar. Çocuklarin horon ve danslarina veli ve ögretmenler de katildi.

Düzce Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Engelsiz Yasam Piknigi’ etkinliginin engelli bireylerin sosyallesmesi için önemli olduguna dikkat çeken ögretmenler piknikten dolayi memnuniyetlerini ifade etti.

Ögretmenlerden Sule Çiftçi, Beste Oktav ve Halil Ibrahim Coskun “Çocuklarimiz egleniyorlar ve mutlular. Bu piknik ile farkindalik kazandirilmasi, farkli okullardaki çocuklarin sosyallesmesi ve kaynasmasi açisindan güzel oldu. Çocuklarimiz diger engelli çocuklarimizla etkilesim içine giremiyordu. Bu durum yarinlar için bize umut veriyor. Bu organizasyonlarla birlikte çocuklarimiz önyargilarini kiriyor ve özel egitim ögrencileri daha iyi kaynasma sagliyorlar” diyerek Düzce Belediyesine tesekkür ettiler.

Velilerden tam not

Özel gereksinimli çocugu olan Selma Feçen de pandemiden dolayi disari çikamadiklarini belirterek, “Çocugumla birlikte geldik, egleniyoruz. Belediyemize tesekkür ediyoruz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Sosyal yasam için iyi ve insallah devami gelir” seklinde konustu.

Veli Yusuf Bolluk ise etkinlikten dolayi memnun olduklarini belirterek oglu Oguzhan’in da çok mutlu oldugunu kaydetti.

Özel egitim gereksimli çocuklar da piknikten dolayi memnuniyetlerini ifade ederek, “Bu piknikten son derece memnunum. Arkadaslarimla oyun oynamak, fotograf çektirmek istiyorum. Belediyeden Allah razi olsun, bizi eglendirdiler. Suratimi boyattim, yarismalara katilacagim ve oyuncak kazanmak istiyorum” dediler.

Etkinlikte yüz boyama, balonlar ve palyaçolarla eglenen çocuklara ve ailelerine yemek ve dondurma ikraminda da bulunuldu.
Kaynak: İHA