Ayakkabida Hedef 1,5 Milyar Dolar Ihracat

Yilin ilk çeyreginde 328 milyon dolar ihracata imza atan ayakkabi sektörü yil sonunda 1,5 milyar dolar hedefine ulasmak istiyor. Ihracatta yurt içi ve yurt disi fuarlarin önemi yüksek. Ayakkabi sektörünün küresel vitrini olarak nitelendirilen Eksposhoes Ayakkabi Moda Saraciye Fuari’nda 26 ülkeden 800 yabanci Granada Luxury Otel Antalya’ da bulustu.

Ayakkabida Hedef 1,5 Milyar Dolar Ihracat
Bu yil 12’ncisi düzenlenen fuari Arnavutluk, Azerbaycan, Amerika Birlesik Devletleri, Avusturya, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Israil, Italya, Karadag, Kazakistan, Kirgizistan, Kosova, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sirbistan, Slovakya, Türkmenistan, Ukrayna ve Ürdün’den toplam 800 yabanci alici ziyaret etti.

"Adimlar barisa atilsin"

Eksposhoes Yönetim Kurulu Baskani Erkan Demir, "Bu yilki temamiz ’Adimlar Barisa Atilsin’. Cumhurbaskanimiz dünya barisi için yogun çaba gösteriyor. Bu fuar bize Türk ayakkabi sektörünün tasarim, üretim kabiliyeti ve fiyat-kalite anlamda dünya ile rekabet edebilir hale geldigini açik bir sekilde gösteriyor. Buradaki gerçek basari zor sartlarda üretim yapan, istihdam saglayan ve Türkiye’nin toplam ihracatina araliksiz katki saglayan üretici firmalarimiza ait" dedi.

Kaynak: İHA