Atakum'da Engelliler Için Farkindalik Yürüyüsü

Samsun’da Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi ve Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafindan “Engelli Farkindalik Yürüyüsü” gerçeklestirildi.

Atakum'da Engelliler Için Farkindalik Yürüyüsü
Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi ve Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafindan 10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle engelli bireylerin yasadiklari zorluklara dikkat çekmek için yürüyüs düzenlendi.

Atakum sahili Türkis mevkiinde baslayan ve çok sayida Atakum Kent Konseyi üyesinin katildigi yürüyüse Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi Cumhuriyet Kadinlari Bandosu da eslik etti. “Sokakta olmak istiyoruz”, “Engelsiz erisim haktir”, “Engelsiz insanca yasam istiyoruz” dövizleri tasiyan katilimcilar, Çobanli Iskelesi’nde basin açiklamasi gerçeklestirdi. Yürüyüs ve basin açiklamasina Atakum Belediyesi Baskan Vekili Sefaattin Sagdis, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Ilçe Baskani Turgay Özçelik, CHP Ilkadim Ilçe Baskani Metin Telatar, CHP Atakum Ilçe Kadin Kollari Baskani Emine Kandemir, CHP Atakum Gençlik Kollari Baskani Yasin Sarikas, Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya, Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Esin Çelebi, Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Nadide Döktür, Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Baskani Emircan Kuyumcu, Atakum Kent Konseyi Çocuk Meclisi Baskani Fatma Üzer ve çok sayida engelli ile engelli aileleri katildi.

Basin açiklamasinin ardindan, Çobanli Iskelesi’nde sahne alan Grup Ezgi Dem’in sarkilariyla engelliler ve aileleri doyasiya eglendi.

Engelliler adina açiklama yapan Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Nadide Döktür, “Hepimiz yarinin engelli adayiyiz” sözlerinin yerine “Esit vatandaslik” bilinciyle toplumu dönüstürme zamaninin geldigini vurguladi. Döktür, "Ulu Önder Mustafa Kemal’in sözümüzü kendimize görev bilerek; bugün ’Dinlenmemek üzere yola çikiyoruz’ Önce Atakum’u, sonra Samsun’u ve sonrasinda ise tüm Türkiye’yi engelliler için daha yasanilabilir yapana kadar sürecek mücadelemizi yine bugün buradan gelecegin kenti Atakum’dan ilan ediyoruz. Öznenin yani bizlerin yok sayildigimiz ortamda olusturulan kanunlar, yönetmelik ve kurumlar problemlere çözüm olmak yerine var olan problemlerimizi daha da derinlestirmektedir. Yine bugün buradan sizleri; engelli haklari mücadelesine el vermeye davet ediyoruz. Yerel yönetimiyle, kanun yapiciyla, STK’lar, inisiyatifler, platformlar, aktivistler, engelli bireyler ve aileleriyle beraber mücadelemizi büyütmeye, öznenin söz hakkini hakim kilmaya davet ediyoruz. Engelsiz sehirleri, erisilebilir mekanlari tesis etmek adina hep beraber bu mücadeleye katilalim. Sözlerimi bitirmeden önce size su siirle veda etmek istiyorum. ‘Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek, yeryüzü askin yüzü oluncaya dek" dedi.



"Hep birlikte çalismamiz gerekiyor"

Engellilere destek olmak için farkindalik yürüyüsü gerçeklestirdiklerini belirten Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya ise “Atakum’a hem günesi getirdik hem de engellilere farkindalik sagladik. Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisimize bu muhtesem organizasyonu için tesekkür ediyoruz. Onlarla her zaman beraberiz ve onlara imkan verildiginde ne kadar basarili birer birey olduklarini görüyoruz. Hayatlarini kolaylastirmak için hep birlikte çalismamiz gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA