Ata Topragi Sakarya'ya Ulasti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinden alinarak Samsun’a götürülmek üzere yola çikarilan toprak ve Türk bayragi Sakarya’ya ulasti. Sapanca ilçesinde düzenlenen tören sonrasinda Sakaryali bisiklet sporcularina teslim edilen emanetler, Düzce’ye dogru yola çikti.

Ata Topragi Sakarya'ya Ulasti
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde bisikletçiler tarafindan önceki gün Ipsala Sinir Kapisi’na getirilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinden alinan toprak ve Türk bayragi, Tekirdag, Istanbul ve Kocaeli’nin ardindan Sakarya’ya ulastirildi. Sapanca ilçesinde karsilanan emanetler ve sporcular için Sapanca Kaymakamligi önünde tören düzenlendi.

Törende, Kocaelili bisiklet sporcularindan topragi teslim alan ilçe Kaymakami Abdurrezzak Canpolat, toprakla birlikte getirilen Türk bayragini Sakaryali bisiklet sporcularina teslim etti. Sporcular, aldiklari emanetleri Düzce’nin Gümüsova ilçesine kadar tasiyacak. Selanik-Samsun güzergahinda bulunan illerin bisiklet sporculariyla tasinan emanetler, 19 Mayis günü Samsun’da olacak. Emaneti kendilerine ulastirdiklari için sporculara tesekkür eden Kaymakam Canpolat, “Bayragimizi ve topragi teslim alarak Sakarya Bisiklet ve Doga Sporlari Dernegi sporcularina yarin Düzce Gümüsova’da teslim etmeleri için Sakarya ekibine teslim ediyoruz. Yollari açik olsun’’ dedi.

Kaynak: İHA