Ankarali Çocuklar Pursaklar'da Dogayla Bag Kurarak Ögreniyor

Pursaklar Belediyesi tarafindan Ankara’nin kültürel degerlerine ev sahipligi yapan Endemik Vadi, ögrencilerin ilgisini üzerine çekmeye devam ediyor.

Ankarali Çocuklar Pursaklar'da Dogayla Bag Kurarak Ögreniyor
Keçiören Kardesler Cumhuriyet Ortaokulu ögrencileri, hazirladiklari proje çerçevesinde Ankara’nin kültürel degerleri hakkinda bilgi sahibi olmak amaciyla Ankara’ya özgü endemik bitkileri, Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara tavsaninin bulundugu Endemik Vadi’yi ziyaret etti. Çocuklara sehir ortaminda dogayla dogrudan bag kurma imkâni sunan Endemik Vadi’de ögrenciler, aldiklari dogrudan egitimlerle gelisim saglarken, endemik bitki ve endemik hayvanlarla vakit geçirmenin de keyfine vardi.

‘‘Çocuklarimiz, hem ögreniyor hem de kendi ata domatesi tohumlarini saksilara ekiyor’’

Endemik Vadi’de çocuklarin egitim alirken ayni zamanda toprakla içli disli olduklarini belirten Belediye Baskani Ertugrul Çetin, ‘‘Sehir hayatinin her geçen gün çocuklari topraktan uzaklastirmasinin önüne geçmek ve Ankara’nin kültürel degerlerine sahip çikmak amaciyla Endemik Vadi’mizi hemsehrilerimizin hizmetine açtik. Farkli ilçelerden Endemik Vadimizi ziyaret gelen ögrencilerimizde, ilimizin kültürel degerleri hakkinda bilgi sahibi olurken bir yandan toprakla doya doya vakit geçiriyor, bir yandan da soyu tükenme tehlikesi ile karsi karsiya olan endemik hayvanlarimizi da yakindan tanima firsati buluyor. Böylece Endemik Vadi’de dogal yasam hakkinda birebir bilgi sahibi olan çocuklarimiz, akademik boyutta da yüksek basari elde etmenin kapilarini araliyor’’ dedi.

Kaynak: İHA