Aksaray'da 'Yesil 5.0' Projesi Uygulanmaya Basladi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi Dr. Ögr. Üyesi Asude Yasemin Zengin’in yürütücülügünü yaptigi “Yesil 5.0” isimli proje, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan kabul edildi ve proje uygulama asamasina geçti.

Aksaray'da 'Yesil 5.0' Projesi Uygulanmaya Basladi
Odaginda gençlerin oldugu projede, daha yesil ve sürdürülebilir bir yasam için çevresel konularda farkindalik, ekolojik okuryazarligin gelistirilmesi, yesil ürün tüketimi konusunda bilinçlendirme ve gönüllülük faaliyetlerinin tesvik edilmesine dair teorik ve uygulamali egitimler yer aliyor. Proje hakkinda bilgiler veren Dr. Ögr. Üyesi Zengin, Endüstri 5.0 (Yeni Sanayi Devrimi) çerçevesinde sürdürülebilirligin, insan merkezliligin ve dayanikliligin ön plana çiktigini söyledi.

Bu temel degerlerin toplumsal refah için ana itici güçler haline geldigine dikkat çeken Zengin, “Endüstri 5.0 döneminin vurguladigi ana unsurlarin gençlerin çevre ile kurduklari bagi güçlendirecegi ve tüketim davranislarina yansimalarinin daha yesil bir tüketime dogru geçisi hizlandiracagi öngörülmektedir. Yesil 5.0 Projesi; ASÜ, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonu ile yürütülmektedir. Proje çerçevesinde ASÜ Saglik Bilimleri Fakültesi ögrencilerine Fakülte Dekani Prof. Dr. Ibrahim Örün’ün destekleri ile sekiz haftalik egitim programi uygulanacaktir. Aksaray Il Milli Egitim Müdürü Haci Ömer Kartal ve Kanber Demir Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Narin’in katkilariyla Kanber Demir Anadolu Lisesi ögrencilerine de sekiz haftalik bir egitim programi uygulanacaktir. Projemiz, Aksaray’da, bu konuda egitim süreci içeren ilk proje olma özelligine sahiptir” dedi.

Dr. Ögr. Üyesi Asude Yasemin Zengin’in yürütücüsü oldugu projenin arastirma ekibi Prof. Dr. Ibrahim Örün ve Doç. Dr. Arzu Yüksel’den olusuyor. Çalismanin uygulama ekibinde ise Gençlik ve Spor Il Müdürü Aslan Yildiz, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Akpinar, Arastirma Görevlileri Hatice Öztürk, Furkan Sahin, Gamze Durum ve Kübra Akil ile Doktora Ögrencisi Betül Zengin yer aliyor.
Kaynak: İHA