AK Partili Akbasoglu Açiklamasi 'Kemal Kiliçdaroglu Keske Siz Aday Olsaniz Da Karsimiza Çiksaniz'

AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu, “Sayin Kemal Kiliçdaroglu keske siz aday olsaniz da karsimiza çiksaniz, bunu arzu ederiz” dedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu, TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in istismar siyaseti yaptiklarini söyleyen Akbasoglu, “Bütün algilar eninde sonunda çökecek, hak, hakikat ve icraati ortaya koyanlar galip gelecek. Bu tarihin sahitliginde böyle olagelmistir. Tek parti zihniyetinin yeksan olarak iktidar yollarinin kapandigi süreç, milletimizin hafizalarinda algi siyasetini çökertecek. Suriye’nin iç çatismasi olmasin diye bu manada üzerimize düseni yerine getirdik. Iç savasta kimyasal silahlara maruz kalan komsularimizin Türkiye’ye siginmak durumunda kalmalari üzerine insanlik yapildi kucak açildi. Güvenli bölgelere dönüs için alt yapi hazirlandi, Suriyeliler kendi vatanlarina döndü” ifadelerini kullandi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na seçimlerde aday olmasi çagrisinda bulunan Akbasoglu, söyle konustu:

“Imamoglu’nun çalkantilara dönük çarpik zihniyeti, ifadeleri kendilerine iade ediyoruz. Sayin Kemal Kiliçdaroglu keske siz aday olsaniz da karsimiza çiksaniz, bunu arzu ederiz. Sizi CHP’nin basina kaset operasyonu ile getirenler ne diyecekse o rolü üstleneceksiniz. Belediyelerin aradan üç yil geçmis olmasina ragmen proje yapmadiklarini, büyük bir telasa kapilarak AK Parti’ye, cumhurbaskanimiza kin nefret dili kusmak için firsat aradiginizi görüyoruz. Gerçekten temiz bir dille konusulmasi gerektigini hatirlatmak isterim. Bugün Aksener de Kemal Kiliçdaroglu’nun izinden gitti. Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun ve CHP, HDP’li dil yaklasimi içerisinde. Aksener de, CHP ile birlikte ola ola HDP diline dogru evrilme asamasinda. Ey Aksener geldigin noktaya bak. Kimin samimi oldugunu bu millet hataya düsmeden ortaya koymustur, tekrar koyacaktir. Biz eminiz ki milletimizin hizmetinde refahini arttirmaya, huzur ve mutluluga dönük yaklasimi devam ettirecegiz. Sizin gibi mandaci muhalefete ragmen bunu basaracagiz.”

Eskisehir’de Anadolu Fest için sahne kurulumu sirasinda yasanan gerginlikle ilgili soru üzerine Akbasoglu, “Valiligin açiklamasi ile ilgili degerlendirmeyi hukuki olarak degerlendirmek, orada hukuka uygun adim atmak her kesimin yaklasimi olmalidir. Detayli bilgilerin elde edilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti olarak alinan kararlar bu çerçevede degerlendirilecektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA