AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti Büyük Bir Devlettir Ve Biz Bunlari Katillere Teslim Edemeyiz'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nin siginmacilar konusundaki sözlerine tepki göstererek, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve biz bunlari katillere teslim edemeyiz. Kiliçdaroglu’nun son konusmasi cumhurbaskanimiza, partimize, kabinemize karsi tam bir husumet konusmasidir. Bu nefret, husumet konusmasina karsi en güçlü tavri alacagimizdan kimsenin süphesi olmasin" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, siyasetteki siginmaci tartismalarina iliskin açiklamalarda bulundu. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nin sözlerine tepki gösteren Çelik, "Cumhurbaskanimizin söyledigi gibi siginmacilar gönüllü ve onurlu sekilde ülkelerine dönecekler. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve biz bunlari katillere teslim edemeyiz. Bunu söyleyen muhalefet partilerinin bu insanlari katillere teslim etmemek için bir plani, programi var mi? Sadece gönderecegiz diyorlar, karsi tarafta bir katliam makinesi var. Nasil olacak bu? Su tarihte, bu tarihte göndeririz diyenler temelsiz konusuyorlar. Bu insanlarin arkasindan ölüm makinesi var. Ondan kurtulmak için buraya geldiler. 30 kilometre bir derinlik içinde güvenli bölge olusturulsaydi kendi ülkelerinde kalacaklar, ne Türkiye’ye geleceklerdi ne Akdeniz sularinda botlari batirilacakti. Bugün biz istedigimiz gibi göndeririz diyenlerin geçmiste yasananlari hatirlamasi lazim. Türkiye’ye siginan Azeri aydinlar Sovyetler Birligi’ne iade edildi. Stalin yönetimi, Azeri aydinlari kafasina kursun sikarak öldürdü. Bunu söyleyenlerin bu insanlari katillere teslim etmemek için bir planlari var mi? Sadece konusuyorlar. Kiliçdaroglu, kendisini cumhurbaskanimizdan çok Esad ile empati kurar sekilde konumlandiriyor. Kiliçdaroglu, grup konusmasinda çok üzücü seyler söyledi.

Siyasi partiler arasindaki mücadele siyasi rekabettir, Kiliçdaroglu’nun rekabet degil husumet siyaseti içinde hareket ettigini görüyoruz. Ne genel baskanimiza ne cumhurbaskanimiza karsi kimse böyle konusamaz. Esad yönetimiyle kim empati kuruyorsa masa odur" ifadelerini kullandi.

"Azerbaycan’in degil Ermenistan’in yaninda duran kim varsa emperyalistlerin masasi"

Türkiye’nin mavi vatanda hak ve hukukunu aramak için var oldugunu söyleyen Çelik, "CHP’den biri çikti, ’Mavi vatanda arayisa girmek maksimalist davranistir’ dedi.

Birileri masa aramak istiyorsa buraya bakmali. Türkiye, Azeri kardeslerimizin Karabag’da verdigi mücadeleyi desteklerken, CHP’den biri çikip ’Türkiye, Karabag’a cihatçilari gönderiyor’ dedi.

Azerbaycan’in degil Ermenistan’in yaninda duran kim varsa emperyalistlerin masasi. Bir siyasi parti genel baskanina yakismiyor. CHP’ye oy veren vatandaslarimizin milli durusuna da yakismiyor. ’Aylan bebegin ölümünden Erdogan sorumludur’ diyor. Bu kadar utanç verici bir açiklama. Çocuklarin Akdeniz’de ölmesinin iki sebebi var; biri Esad yönetimi, biri çocuklarin bindigi botlari sisleyen Yunanistan" dedi.

Kiliçdaroglu’nun dünkü grup toplantisinda Cumhurbaskani Erdogan için söyledigi ifadelerin kabul edilir olmadigini belirten Çelik, "AB Parlamentosu kadar bile Kiliçdaroglu’nun Akdeniz’de ne olup bittigi hakkinda bilgisi yok. Bütün bunlar görülmedigi zaman ortaya çikan tablodan anlasilan Kiliçdaroglu, Yunanistan, Hafter ve Esad yönetimi yaninda" diye konustu.

Kiliçdaroglu’nun Orta Dogu’da baris masasi kurma açiklamasina iliskin de Çelik, "Orta Dogu’da baris masasi kuracagini söylüyor. Orta Dogu’da gitsin mazlum insanlar içinde cumhurbaskanimiz aleyhine bir cümle söylesin, neyle karsilasir. Bu sekilde cumhurbaskanimizi suçlamak husumet siyasetidir. AK Parti husumet siyasetine hiçbir sekilde müsaade etmeyecektir. Kiliçdaroglu yakin zamanda PYD’nin Türkiye için bir tehdit olusturmadigini söylemisti. Onlara gösterdigi iyi niyetin binde birini Türkiye Cumhuriyeti politikalari için göstermiyor. Bu müthis bir yön sapmasidir, fikir sapmasidir. Bizim kirmizi çizgimiz bellidir. Suriye meselesi zaten açiktir. Ne dis politika ne diplomasi biliyorlar. Gitmekle, görüsmekle sorun çözülecek olsa her gün görüstügünüz altili masadaki çeliskileri çözerdiniz, çok uzaga gitmeye gerek yok. Kiliçdaroglu’nun son konusmasi cumhurbaskanimiza, partimize, kabinemize karsi tam bir husumet konusmasidir. Bu nefret, husumet konusmasina karsi en güçlü tavri alacagimizdan kimsenin süphesi olmasin" dedi.

Kaynak: İHA