49 Özel Çocuk Sovlariyla Izleyici Büyüledi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde bulunan Çaycuma Özel Egitim Meslek Okulu ögrencileri "Benim Mayisim" konulu etkinlikle izleyicilerini büyüledi.

49 Özel Çocuk Sovlariyla Izleyici Büyüledi
Engelliler Haftasi’nda Çaycuma’nin Yesiltepe Mahallesi’nde bulunan Özel Egitim Meslek Okulu’nun "özel ögrencileri” hazirladiklari gösteri, resim ve el sanatlari sergisiyle begeni ve takdirleri topladi.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen etkinlige Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun, Ilçe Jandarma Komutani Samet Tonga, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Riza Gökmen, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Bas, siyasi partililer, sivil toplum kurulusu temsilcileri, ögretmenler, veliler ve çok sayida engelli çocuk katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Çaycuma Özel Egitim Meslek Okulu Müdürü Serkan Ayan açilis konusmasini yapti. 10-16 Mayis Özel Gereksinimli Bireyler Haftasi’nin yalniz ülkede degil birlesmis milletlere üye 156 ülkede ayni tarihlerde kutlandigini belirten Müdür Ayan; “Özel gereksinimli bireylerin egitim, saglik, is imkânlari, hayata entegrasyonlari konularinda çesitli çalismalar yapilmaktadir. Ülkemizde anasinifindan baslayarak tüm kademelerde özel egitim ögrencilerine egitim hakki sunulmaktadir. Bunlardan biri olan okulumuz 2011-2012 yilinda Ilçemizde açilmis olup ilkögretim 8.Siniftan mezun, hafif düzeyde yetersizlige sahip olan ögrencilerimizin egitim aldigi bir kurumdur. Çaycuma Özel Egitim Meslek Okulu olarak iç ve dis paydaslarimizla birlikte 49 özel ögrencimizi mesleki, akademik, sosyal, sportif ve kültürel olarak donatip okulumuzda kazandiklari tüm becerilerle hayatta kendilerini en iyi sekilde ifade edebilmelerini amaçlamaktayiz. Okulumuza Milli Egitim Bakanligi tarafindan giyim üretimi teknolojileri, el sanatlari, yiyecek içecek hizmetleri olmak üzere 3 adet tam donanimli atölye yapilmistir. Ögrencilerimizi bu alanlarda mesleki olarak gelistirip 10. Siniftan itibaren alanlarda aldiklari egitimle 11. Ve 12. Siniflarda isletmelerde mesleki egitim üzerine staj yapmalarini saglayarak isletme ortamina uyumlarini gerçeklestirmekteyiz. 2020-2021 yilindan itibaren, ögrencilerimizin okulumuzdan aldiklari diplomalarin ’Meslek Lisesi’ diplomasi olarak degerlendirilmesi ile ögrencilerimiz üniversite sinavina girerek üniversite okuma hakkina kavusmustur. Bunun yaninda okulumuzda ögrencilerimiz sosyal sorumluluk projeleri gerçeklestirmekte, sportif olarak kendi becerilerini yarisma ortaminda sergileyebilmektedirler. Atölyelerimizde ve görsel sanatlar dersinde yapilan ürünler okulumuzda ve gün boyunca burada sergilenecektir.”

Çaycuma Özel Egitim Meslek Okulu’nun 49 özel ögrencisinin hazirlamis olduklari sahne performansi izleyiciler tarafindan tam not aldi. Çaycuma sivelerinden olusan skeçler, siir ve müzik dinletisinin yani sira roman dans gösterisi, lirik dans sovuyla özel ögrenciler hünerlerini sergiledi. Yaklasik 2 saat süren etkinlik sonrasi resim ve el sanatlari sergisi gezildi.
Kaynak: İHA