107 Kilo Eroinle Yakalanan Sanik Açiklamasi '600 Bine Anlastik, Teslimat Olmadigi Için Parayi Alamadim'

Hakkari’den Istanbul’a 107 kilo uyusturucu sevkiyati yaptiklari esnada, Kocaeli’de polise yakalanan ve cezaevine gönderilen baba ve ogullarinin da aralarinda bulundugu 4 sanigin yargilanmasina devam edildi. Saniklardan I.K, "Uyusturucu bana degil, N.A.’ya aittir, kendisi bana israrla teklifte bulununca 600 bine sevkiyat için anlastik. Teslimat olduktan sonra bana parayi verecekti ancak teslimat olmadigi için parayi alamadim. Esim ve ailem magdur durumdadir, evim basima yikildi" dedi.

107 Kilo Eroinle Yakalanan Sanik Açiklamasi '600 Bine Anlastik, Teslimat Olmadigi Için Parayi Alamadim'
Olay, 13 Ekim 2021 tarihinde Kocaeli’de meydana geldi. Emniyet Müdürlügü Narkotik Subesi ekipleri, tirlar ile uyusturucu sevkiyati yapilacagi istihbaratina ulasti. Ekipler tarafindan tespit edilen tirlar, fiziki ve teknik takibe alindi. Süpheli iki tirin il sinirina girdigini belirleyen polis ekipleri, operasyona start verdi. Otoyolda Kartepe geçisinde durdurulan tirlarin dorse iskeletini olusturan çelik profiller içerisine uyusturucu gizlendigi belirlendi. Narkotik köpeginin yogunlastigi demir profilleri kesen polis ekipleri, 447 paket halinde 107 kilo eroin maddesi ele geçirdi. Olaya iliskin I.K. ile ogullari M.F.K., A.K. ve akrabalari M.M.K. tutuklandi.

"600 bine anlastik teslimat olmadigi için parayi alamadim"

’Uyusturucu ticareti yapma ve saglama’ suçundan I.K., M.F.K. A.K. ve M.M.K. hakkinda açilan dava Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusma salonunda taraf avukatlari ve M.F.K. bulunurken diger saniklar SEGBIS ile durusmaya katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen sanik I.K., "Bu uyusturucular bana degil, N.A.’ya aittir. 2010 yilinda silah suçuyla alakali cezaevine girdim ve kendisini orada tanidim. N.A. Yüksekovalidir ve kendisi uyusturucu kaçakçisidir. N.A. bana uyusturucu sevkiyati için teklifte bulundu, ilk olarak kabul etmedim ancak israr edince kabul ettim. Uyusturuculari N.A. ile tirin dorsesine yerlestirdik. 2 tane tirin dorsesine uyusturucuyu yerlestirdik ve her bir araç için 300 bine yani toplam 600 bine anlastik. Teslimat olduktan sonra bana parayi verecekti, teslimat olmadigi için parayi alamadim. Uyusturucudan ne ogullarimin nede kuzenimin haberi vardi. 7 tane çocugum var, su an 3 kisi cezaevindeyiz. Esim ve ailem magdur durumdadir, evim basima yikildi. Tahliyemi istiyorum” dedi.



“Üniversiteye hazirlaniyorum, uyusturucudan haberim yoktu”

Uyusturucudan haberi olmadigini söyleyen A.K., “Ben 18 yasinda lise son sinif ögrencisiyim, üniversiteye hazirlaniyorum. Ben Istanbul’u görmek ve babama yardimci olmak için o gün babamla yola çiktim, benim hiçbir seyden haberim yoktu, tahliyemi istiyorum” diye konustu.

Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk halinin devamina ve durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA