Tur Otobüslerine Denetim

Mugla’nin Köycegiz ilçesi Turizm Danisma Bürosu yetkilileri tarafindan Ortaca-Dalyan yolu üzeri sanayi sitesi bölgesinde Köycegiz’e gelen tur otobüslerine denetim yapildi.

Tur Otobüslerine Denetim


MURO (Mugla Rehberler Odasi) gelen sikayetler üzerine Ortaca, Ula Gökova’da ve Köycegiz’de Turizm Danisma Bürosu yetkilileri ve Emniyet ekiplerince yol emniyeti alinarak tur araçlari denetlendi. 1618 Sayili Seyahat Acentalari ve Seyahat Acentalari Birligi Kanunu geregi kaçak tur ve rehbersiz tur düzenleyen araçlara yasa geregi idari para cezasi tutanagi düzenlendi.

Eksik evraklari olanlar uyarilirken, Köycegiz Ilçe Turizm Danisma Bürosu’ndan yapilan açiklamda; "Bundan sonraki süreçte de denetimler sürdürülecek. Ülkemize gelen yerli ve yabanci uyruklu misafirlerin katilacaklari tur organizasyonlarinda Seyahat Acentalarindan tur satin almalari ve mutlak suretle her turda rehber olmasina dikkat edilmelidir. Ortaca ve Köycegiz ilçelerimiz turizm için tüm hazirliklarini tamamladi. Misafirlerimiz gönül rahatligi ile ilçelerimize tatil için gelebilirler" dedi.

Kaynak: İHA