OMÜ'nün 'Uluslararasilasma' Basarisi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Türkiye’de uluslararasilasma hedeflerine en fazla katki veren besinci üniversite olma basarisi gösterdik” dedi.

OMÜ'nün 'Uluslararasilasma' Basarisi
Kosova’da egitim alaninda is birligini gelistirmek için temaslarda bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kosova Bölgesel Kalkinma Bakani ve Demokratik Türk Partisi Genel Baskani Fikrim Damka ve Kosova Türk Ögretmenleri Dernegi Baskani Erol Kala ile ayri ayri görüstü.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaretler sirasinda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararasi Iliskiler Birimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Said Kursunoglu da eslik etti. Gerçeklesen görüsmelerde; egitim-ögretim, arastirma gelistirme (AR-GE) ve sosyal sorumluluk projelerinde iki ülkenin ortakligi ve is birliginde yürütülebilecek çalismalar ele alindi.

Türkiye ve Kosova arasindaki iliskilerin egitim alaninda daha ileri seviyeye tasinmasi için ziyaretler düzenlediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, dünyanin yaklasik 120 ülkesinden 5 bin ögrenciye ev sahipligi yapan OMÜ’nün uluslararasilasmaya büyük bir önem verdigini belirtti.

Ünal, “Türkiye’de uluslararasilasma hedeflerine en fazla katki veren besinci üniversite olma basarisi gösterdik. Özellikle son dönemlerde uluslararasilasma, yüksekögretim sistemlerinin öncelikli hedeflerinden birisi hâline geldi. Uluslararasi ögrenci sayisinin artmasi temel amaç olmakla beraber farkli ülkelerden gelen nitelikli ögretim elemanlari da yüksekögretim sistemine olumlu katkilar saglayacak. Ayrica ögrenciler ve ögretim elemanlarinin uluslararasi hareketliligine de bu kapsamda destegi daha da artiracagiz” ifadelerini kullandi.

Damka ve Kala, ziyaretleri için Rektör Ünal’a tesekkür ederek OMÜ ailesine selam ve sevgilerini iletti. Ziyaretler hediye takdimi ve hatira fotografi çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA