'Kalekondular Için Dügmeye Basildi'

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazim Mavis, kale surlari üzerindeki ’kalekondu’ olarak tabir edilen yapilarin kamulastirilmasi için çalismalarin basladigini söyledi.

'Kalekondular Için Dügmeye Basildi'
Sinop Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Sinop’un 2 bin 500 yillik tarihi kale surlarinda restorasyon çalismalari devam ediyor. Çalismalar, Kent Meydani Projesi’nin tamamlanmasiyla Sinop turizmine önemli katki saglayacak.

Konuya iliskin açiklama yapan Milletvekili Dr. Nazim Mavis, restorasyon çalismalari için Kültür ve Turizm Bakanligindan 10 milyon TL’lik ödenek tahsis edildigini belirterek, Sinop’un dört tarafini çevreleyen yaklasik üç kilometre uzunlugundaki kale ve surlar ile 11 adet kale burcu ve çok sayida kale kapisinin çalismalar kapsaminda restore edilecegini söyledi.

Mavis, “Restorasyon çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte, tarihi surlarimiz sehrimizin hafizasindaki yerini alarak eski ihtisamina kavusmus olacak” diye konustu.

Çalismalarin öncelikli olarak tehlike arz eden ve ayrica Kent Meydani Projesi’yle kesisen alanlarda basladigini ifade eden Mavis, “Su an Kent Meydani projemizde gün yüzüne çikan Dogu Surlarinin onarim çalismalari devam ediyor. Bu çalismayla çirkin ve çarpik kentlesmeden arindirdigimiz tarihi surlarimizi, eski ihtisamina kavusturmayi amaçliyoruz" seklinde konustu.



“Kalekondular için dügmeye basildi”

Dogu Surlari ile Bati Surlari arasindaki güney kale surlari üzerindeki kalekondu olarak tabir edilen yapilarin kamulastirilmasi için de Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca 5 milyon TL ödenek saglandigini belirten Mavis, kamulastirma için çalismalarin basladigini açikladi.

Mavis, “Insallah Sinop’umuzu bastan basa kusatan surlarimizin tamami etap etap restore edilecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA