Erasmus Proje Ortaklari Yenice'de

Hüsamettin-Fatime Ören Anaokulu, Erasmus+ Projesi Ortaklari Romanya, Litvanya ve Portekiz’den gelen ögretmenleri ilçede misafir ediyor.

Erasmus Proje Ortaklari Yenice'de
Hüsamettin- Fatime Ören Anaokulu’nun, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi Erasmus+ Ana Eylem 2 Okul Egitimi Okullar Arasi Ortakliklari (KA229) çerçevesinde 2020 yili teklif çagrisi döneminde desteklenmeye hak kazanan ve Türkiye Ulusal Ajansi ile sözlesmesi 2020-1-TR01-KA229-094127_1 proje numarali “Erken Çocukluk Egitiminde Etkili ve Yenilikçi Yaklasimlar”" projesinin ekinlikleri devam ediyor.

Avrupali misafirlerini agirlayan Okul Müdürü Nimet Dalda, ortaklarin yapacaklari etkinlikleri istisare ettigini belirtti.

Dalda, “ Avrupa’dan gelen ortaklarimiza Yenice ilçemizi gezdirdik. Ortaklarimiz projemiz çerçevesinde 5 gün boyunca okulumuzdaki okul öncesi egitimde Reggio Emilia yaklasimi aktivitelerini gözlemleyecekler. Proje ortagimiz Yenice Çok Programli Anadolu Lisesi ise Okul Öncesi Egitimde Reggio Emilia Yaklasimi materyallerini hazirlayarak projemize katki sunmaktadir. Hareketliligimizin ilk gününü tamamladik. Tanisma, kaynasma oyunlari oynadik, Okul gezisi yaptik, Reggio Emilia sunumu gerçeklestirdik, ikinci günde Reggio Emilia etkinlikleriyle devam ediyor. Bu tür projeler ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz için çok faydali oluyor.” dedi.

Kaynak: İHA