Engellilige Dikkat Çekmek Için Yürüdüler

Zonguldak’ta Engelliler Haftasi kutlamalari dolayisiyla katilimcilar Madenci Aniti’ndan Valilik binasi önüne kadar yürüdü. Yürüyüs renkli görüntülere sahne oldu.

Engellilige Dikkat Çekmek Için Yürüdüler
10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla Zonguldak’ta kutlama programi düzenlendi.

Madenci Aniti önünde toplanan katilimcilar; Valilik binasi önündeki tören alanina yürüdü.

Bando takimi da yürüyüste gösteri yapti. Renkli görüntülerin yasandigi yürüyüs sonrasi Valilik binasi önündeki tören alaninda kutlama programi düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan isaret diliyle birlikte Istiklal Marsi okundu. Kutlamalarda konusan Türkiye Sakatlar Dernegi Zonguldak Sube Baskani Hüseyin Sirin, "10-16 Mayis BM’nin aldigi karar geregi dünyada kutlanan bir haftadir. Bu haftanin anlami aslinda bu hafta içerisinde yapilan etkinliklerde engellilerin yasadiklari yerlerde karsilastiklari sorunlarin yetkililere bizzat iletilmesi için kutlanan haftadir. Biz de her yil bu noktada yetkililerle basta Sayin Valimiz olmak kaydiyla sorunlarimizi iletip çözüm noktasinda da ulasabildigimiz kadar çözümlere ulasiyoruz. Dernegimizin Zonguldak Subesi olarak 1995 yilindan beri kamu yararina statüde faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüyüz. 23 yillik bu çalismalarimizda ilimizde engellilere yönelik istihdam basta olmak üzere ortez, protez, tekerlekli sandalye ihtiyaçlari noktasinda elimizden gelen imkanlarla binlerce engelliyi bu noktada mutlu etmis olmaktan da gurur duyuyoruz. Saglik kurulu raporlari noktasinda yüzde 40 raporu alamayan engelli arkadaslarimiz kamuda hizmet alamiyor. Bu konuyu federasyon, konfederasyon öncülügünde insallah önümüzdeki aylarda bu konuda gelisme olursa bu sorun da çözülmüs olacak. Bizler bu çalismalarin yaninda son 20 yilda ülkemizde gerçekten engellilere yönelik büyük hizmetler yapilmistir. Çikan Özürlüler Yasasi büyük bir tarihtir. Bu yasanin bazi maddelerinin uygulamasinda günümüzde dahil çözülmeyen çalismalar var. Insallah bu da çözülürse önümüzdeki günlerde, yillarda ülkemizde engellilerin sorunlarinin yüzde 99’u çözülmüs olacak" diye konustu.

Baskan Sirin konusmasinin ardindan Atatürk Aniti önüne çelenk birakti. Kutlamalar hafta boyunca çesitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA