Engellilerin El Emekleri Bu Sergide

Samsun’da engellilerin ürettigi el emegi ürünler protokolün katilimiyla açilan sergide vatandaslarla bulustu.

Engellilerin El Emekleri Bu Sergide
Engelliler Haftasi kapsaminda Panorama Müzesi önündeki alanda engelliler tarafindan üretilen ürünlerin yer aldigi sergi bugün itibariyla açildi. Birçok el emegi göz nuru ürünün bulundugu sergide vatandaslar alisveris yapip engellilere destek olmak imkani da buluyorlar.

Açilisin ardindan açiklamalarda bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Engelliler Haftasi programlarimiz dolu dolu geçiyor. Engellilerimiz için farkindalik uyandirmak adina az da olsa bir faydamiz olursa tüm mutlulugumuz bu olacak. Bu manada tüm engelli derneklerimizi kutluyoruz. Özellikle engelli anneler ve aileler fedakar bir sekilde evlatlarina akiyorlar. Her zaman devlet olarak engellilerin yanindayiz. Onlarin en ufak bir sorunuyla dahi olmak için buradayiz. 1 hafta boyunca da faaliyetler bütününü ilimizde görmüs olacagiz” dedi.

Engellilere hizmet ve destek noktasinda Türkiye’nin çok öne siralarda yer aldigini ifade eden Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise “Nüfusun yüzde 12’si oraninda bir engelli nüfusumuz var. Samsun’da kamu-özel sektör farkindaligi arttirmak, gelistirmek ve her alandaki engelli vatandasimizi hayatina dokunmak ve hayatini kolaylastirmak adina düzenlenen etkinlikler çok önemli. Tüm paydaslarla birlikte çok güzel bir fuar alani gibi bir yer olusturduk. Farkindaliga, emeklerimize, katkilarimiza, çalismalarimiza destek saglayacagini düsünüyoruz. Türkiye’de Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan öncülügünde engellilere hizmet ve destek noktasinda dünyada çok önemli bir noktaya geldik. Dünyanin birçok gelismis ülkesinden daha iyi durumdayiz. Bunu daha da iyi götürmek hepimizin görevi” diye konustu.

Sergi 2 gün boyunca açik kalacak.
Kaynak: İHA