Engelli Bireyler Yönetimde Yer Aliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Eregli Ilçe Teskilati Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Bireyler Komisyonu Baskani Yasin Çiçek, 10-16 Mayis tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada ayrimciligin ve engellerin olmadigi bir dünya diledigini ifade etti.

Engelli Bireyler Yönetimde Yer Aliyor
MHP Kdz. Eregli Ilçe Teskilati Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Bireyler Komisyonu Baskani Yasin Çiçek, Engelliler Haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada siyasete girdikten sonra engelli bireylerin sorunlarini daha güçlü sekilde dile getirme firsati buldugunu belirtti.

Çiçek yaptigi yazili açiklamada su görüslere yer verdi: “Yaklasik 10 yildir yerel basinin içerisindeyiz. Çesitli gazetelerde köse yazarligi görevini sürdürdük. Amacimiz: Engellenmis bireyleri topluma tanitmakti. Bunun için önce kullanilan dili degistirmek gerekiyordu. Maalesef; sakat, özürlü gibi hitap sekilleri kullaniliyordu. Su an yaygin olarak “Özel Bireyler” ifadesi kullaniliyor. Ülkemizde: 10 Milyon engelli birey var. Aileleri de ekledigimizde; 40 Milyonu bulabiliyor. Dünya nüfusunun ise yüzde 15’i engelli bireylerden olusuyor. Yüzde 15 dünyanin en büyük azinligi. Biliyoruz, yasiyoruz ve o yüzden mücadele ediyoruz. Bu yolda: 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine birlikte siyasete adim attik. Son olarak Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Eregli Ilçe Baskani Rahman Demirtürk ile yaptigimiz istisarelerle Ilçe Yönetiminde yer alma konusunda hemfikir olduk. Zonguldak ve çevresinde de bir ilki gerçeklestirmis olduk. Ilk kez bir özel birey Parti Yönetiminde yer aldi. Sevelim sevmeyelim, ülkemizde; en çok konusan kesim siyasiler. Bu arenada engellenmis bireylerin çogalmasi; renkli ve çok sesli toplum olmasini saglar. Yasanan sorunlarin daha güçlü dile getirilmesi hususunda ön ayak olur. Engellenmis birey ve ailelerinin sorunlarini biliyor, yakindan takip ediyoruz. Genel Merkez bazinda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan Milletvekillerimizle, Il ve Ilçe Teskilatlarimizla istisare halindeyiz. Içerisinde bulundugumuz 10-16 Mayis Engelliler Haftasi münasebetiyle: Ayrimciligin ve engellerin olmadigi bir dünya diliyoruz.”
Kaynak: İHA