Edirne'de 4 Müze Açilacak

Edirne’de yakin zamanda açilisi planlanan "Tarihte Kurulmus Türk Devletleri", "Osmanli Padisahlari", "Padisah Çadiri" ve "Balkanlar’da Osmanli Eserleri" müzelerinin tanitimi gerçeklestirildi.

Edirne'de 4 Müze Açilacak
Edirne Valisi Ekrem Canalp, çalismalari devam eden "Tarihte Kurulmus Türk Devletleri", "Osmanli Padisahlari", "Padisah Çadiri" ve "Balkanlar’da Osmanli Eserleri" olmak üzere 4 müzede incelemelerde bulundu. Edirne’nin Yancikçi Sahin Mahallesi’nde bulunan Tarihi Ekmekçizade Ahmetpasa Kervansarayi’nda çalismalari süren müzeler hakkinda açiklamalarda bulunan Vali Canalp, tarihte kurulmus 16 Türk devletinin kuruculariyla birlikte Osmanli padisahlarinin silikon heykellerinin müzede yer alacagini söyledi.

Balkanlar’da bulunan Osmanli eserlerinin minia olarak bu müzede sergilenecegine deginen Vali Canalp, müzede padisah çadiri ve otaginin da olacagini vurguladi.

Müzelerde eksikliklerin 1 ay içinde tamamlanmasiyla birlikte açilis gerçeklestireceklerini söyleyen Vali Canalp, “Bu mekani Edirne’deki kültür turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirmis olacagiz. Çevre dükkânlarda da düzenleme çalismalari bitti. Bu dükkânlarda Edirne’nin gastronomisini, kültürünü ve geleneklerini en iyi sekilde yansitan ürünleri pazarlama imkâni olacak. Turistlerin en fazla gelecegi mekânlardan birisi olacak” dedi.

Kaynak: İHA