Çocuklarini Dilendiren 13 Aileye Ceza

Kayseri’de polis ekipleri tarafindan yapilan çalismalarda, çocuklarini dilendirdikleri tespit edilen 13 aileye ceza yazildi.

Çocuklarini Dilendiren 13 Aileye Ceza


Kayseri’de polis ekipleri tarafindan ana caddelerde, kavsaklarda ve halkin yogun olarak bulundugu yerlerde mendil satan, araba cami silerek dilencilik yapan, yayalari ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tarticilik yapan ve kagit toplayan çocuklara yönelik çalisma yapildi. Çalismalarda, çocuklarini dilendirdikleri tespit edilen 13 aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülügün Ihlali” suçundan adli islem yapilirken, 5 kisiye de Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden idari islem yapildi.

Polis okul çevresinde kus uçurtmadi

Çocuk Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan vatandaslarin mevcut huzur ve güven ortaminin devaminin saglanmasi, çocuklarin etkilenebilecegi her türlü zararli faktörlerden uzak tutulmasi, güvenli bir egitim-ögretim hayati sürdürmelerinin saglanmasi amaciyla “Çocuklarin Korunmasina Yönelik Denetim Uygulamasi” adi altinda çalisma yapildi. Son 1 ay içerisinde 34 farkli uygulama yapan ekipler, kent merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satisi yapilan yerler, içkili yerler, sans bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonlarinda inceleme yapti. Uygulama çerçevesinde 5 bin 498 kisi sorgulanirken, aranmasi olan 12 sahis yakalandi, 415 is yeri de denetlendi.
Kaynak: İHA