Bitlis'te Kar Esareti Devam Ediyor

Bitlis’in Tatvan ilçesi sinirlarinda yer alan Nemrut Krater Gölü yolunda mayis ayinin ortalarina gelinmesine ragmen kar kalinligi 5 metreyi buluyor.

Bitlis'te Kar Esareti Devam Ediyor
Türkiye’nin birçok ilinde bahar havasi ve kavurucu sicaklar hakim olurken, bu yil 10 metrenin üzerinde kar yagisi alan Bitlis’te ise halen kar manzaralari görmek mümkün. Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin akin ettigi Nemrut Dagi ve Krater Gölü, mayis ayinin ortalarinda bile kardan geçit vermiyor. Karin baskenti olarak bilinen Bitlis’te yer yer 5 metreyi bulan kar kalinligi görenleri sasirtiyor. Nemrut Dagi’nin zirvesinde yer alan dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölünü görmek için gelen vatandaslarin araçlari, 5 metreyi bulan kar yiginlari arasinda adeta kayboluyor. Beyaz esaretin halen devam ettigi zirvedeki krater gölü ise seyrine doyumsuz bir manzara sunuyor.

Mayis ayinda bu dogal güzelligi yerinde görmek isteyen vatandaslar Nemrut’a akin ederken, yol kenarinda bulunan kar üzerinde kaymayi ve kardan tatmayi da ihmal etmiyor. Nemrut’un zirvesinde iki mevsimi bir arada yasayan vatandaslarin mutlulugu ve heyecani ise görülmeye deger görüntüler olusturdu. Anadolu’nun yeryüzü cenneti olarak nitelendirilen Türkiye’nin en büyük kalderasi, mevsimin verdigi güzellikle görenleri kendine hayran birakiyor.

Mayis ayi ortalari olmasina ragmen Nemrut’ta yaklasik 5 metrelik kar oldugunu ifade eden vatandaslar, tüm dogaseverlere yaz ve kis mevsiminin bir arada yasandigi Anadolu’nun bu cennet kösesini görmeye gelmeleri tavsiyesinde bulundular. Türkiye genelinde iklim degisikligi yasandigini dile getiren Abdullah Öget, “Su an Bitlis’in Tatvan ilçesinin en güzel yeri olan Nemrut Dagi’ndayiz. Normalde bu ayda bu kadar karin olmamasi gerekiyor fakat Türkiye genelinde iklimler çok degisti. Soguklar fazla oldugundan dolayi normal diyebilirim. Geçen yil bu aylarda Nemrut’ta mantar topluyorduk” diye konustu.

Mayis ayinda hâlâ karin yagdigini söyleyen Nurettin Akkoyun ise “Rabbim bize bir nimet vermis. Bu mevsimde hala kari görüyoruz ve kar yagmaya devam ediyor. Tabi ki toprak için bir verim, memleketimiz için güzeldir. Memleketimize turistleri çekiyor. Sogugumuz var ama idare ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA