Ayiyi Dize Getirdi, Keneye Yenildi

Tokat’ta karsilastigi ayi ile güresip gündem olan çiftçi kene nedeniyle hastanelik oldu.

Ayiyi Dize Getirdi, Keneye Yenildi
Tokat’in Resadiye ilçesine bagli Bostankolu köyünde yasayan evli ve 2 çocuk babasi çiftçi Senel Yildiz (42) geçtigimiz yil ayi saldirisina ugramisti. Ayinin pençelerinden ayi ile güres tutup kurtulan Yildiz medyada yer alinca gündem olmustu. Köyde hayvancilikla geçimini saglayan Yildiz, ayi saldirisindan sonra beklemedigi durumla karsilasti. Yüksek ates ve kusma belirtileri ile Resadiye Devlet Hastanesine basvuran Yildiz’a, Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) teshisi konuldu. Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Yildiz, enfeksiyon servisinde tedavi altina alindi.

"Ayi bu kadar beni yipratmamisti"

Yildiz, ayinin kendisini kene kadar hirpalamadigini belirtip, “Kaç gündür iyi olamiyorum. En azindan ayi bu kadar beni yipratmamisti. Ayi elle tutulan gözle görülen bir mahluk. Kene biraz ufak geldi herhalde, göremedik. Bizi mahvetti. Hastanedeyim kaç günden beri, durumum bayagi kötüydü. Halsizlik, bas dönmesi, bas agrilari ama su anda iyiyim Allah’a sükür. Ayi saldirisinda bu kadar sikinti yasamamistim. Bayagi bir korktum gerçekten ama bu daha kötü bir sey. Bir anda hastaligi Resadiye’de kesfedemediler. Birkaç gün öyle kaldik. Tokat’a geldik iste bir arkadasin sebebiyle. Burada da tedavi gördük su anda iyiyim” dedi.



Çiplak elle çikardi hastanelik oldu

Hayvanlarin üzerine tutunan keneyi çiplak elle çikardigini ifade eden Yildiz, “Kene, hayvanlarin üzerlerine yapismisti. Ben de elimle kopardim, aldim keneleri. Ne oldugunu ben de anlayamadim. Yani keneye soktugunu sadece Tokat Devlet Hastanesi’ne geldigim zaman anladim yani kene oldugunu. Sag olsun doktorlar hemen müdahale etti. 10 gün içerisinde müdahale edilmezse durum daha ciddi yerlere gidiyormus. O yüzden biz de biraz daha erken tedavi baslaninca güzel oldu” diye konustu.



"Keneyi hafife aldik"

Keneyi hafife aldigini belirten Yildiz, "Kene ayidan bize ayidan kuvvetli geldi Biraz keneyi hafife aldik ama hafife alinacak gibi degilmis. Yani boyu ebadi küçükte olsa da ayidan degil keneden korkuyoruz. Ayidan kesinlikle korku yok yani. Ayi zaten memleketi terk etti. Daha ayi yok su anda ama kene çok. Keneyi yildirma sansimiz yok” ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA