11 Yildir Devam Eden Hirsizlik

Sinop’ta balikçilikla ugrasan bir vatandasin aglarini stokladigi deposu, iddiasina göre 2011 yilindan beri soyuluyor. Balikçi, 11 yildir 25 kez soyulan depodan alinan malzemelerin simdiki degeriyle 1 milyon TL’ye yakin zarari oldugunu ileri sürdü.

11 Yildir Devam Eden Hirsizlik
Sinop’ta balikçilikla ugrasan 67 yasindaki Mertol Taskin, kendi eliyle isledigi ve bakimlarini özenle yaptigi aglarini iddiasina göre hirsizlarin 2011 yilindan beri yilda 2-3 kez deposuna girerek çaldigini söyledi.

Basvuruda bulunmadigi yer kalmadigini belirten Taskin, 11 yilda 25 kez soyuldu. Çalindigini söyledigi ürünlerin simdiki degerlerinin 1 milyon TL’nin üzerinde oldugunu belirten Taskin, duruma bir çözüm bulunmasini istiyor. Her soyuldugu tarihi deposunun duvarlarina yazan balikçi yasadigi soygunlari emniyete, savciliga, CIMER’e, Sahil Güvenlik ve Su Ürünlerine basvurdu. Iddiasina göre hirsizlar tarafindan Subat 2011’de baslayan soygun, Mart 2022’ye kadar sürdü ve sürmeye de devam ediyor. Taskin, hirsizlara uyarida bulunmak için “Sizler çetesiniz, o çete bir gün adliye binasina girecek” gibi sözler yazarak duvarina asti ama nafile. Basina gelen hirsizliktan ve çözüm bulamamaktan bunalan balikçi, “Hepsini alsinlar ben de rahatlayayim” dedi.

Balikçi Mertol Taskin, “2011 yilindan 2022 yilina kadar benim magazama senede 2 veya 3 kere hirsizlar girdi ve dadandi. Simdiki parayla 1 milyonun üstünde zararim var. Müracaat etmedigim yer kalmadi, hiç de sonuç alamadim. Yapilmis yeni balik aglarimi, benim aglarim özeldir, özel dokunmus ve özel yapilmistir. Benim kullandigim malzemeyi Sinop’ta hiçbir balikçi alamaz ve kullanamaz. Kamera koydum, polise gidiyorum bir haftalik kayitlara bakacagiz diyorlar ama kayitlar da 5 günlük silinip gidiyor, bizim hirsizlarin yaptigi hirsizliklar da yanlarina kar kaliyor. Artik vazgeçtim, bitirsinler de beni de kurtarsinlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA