Sular Altinda Kalan Ovada 'Kano' Keyfi

Ardahan’da her yil su taskinlariyla gündeme gelen Kura Nehri’nde, Gençlik ve Spor Il Müdürü Bülent Akar gençler ile birlikte kano keyfi yapti.

Sular Altinda Kalan Ovada 'Kano' Keyfi
Ardahan’da, havalarin isinmasiyla birlikte daglarda eriyen kar sularinin erimesiyle tasan Kura Nehri, Ardahan Ovasi’ni göle çevirdi. Sular altinda kalan ovada Gençlik ve Spor Il Müdürü Bülent Akar, gençler ile birlikte kanoya binerek bu keyfi yasadi.

Bölgede bulunan Kura Nehri’nin turizme kazandirilmasi amaciyla bu faaliyeti gerçeklestirdiklerini söyleyen, Ardahan Gençlik ve Spor Il Müdürü Bülent Akar, ayni arazide kis aylarinda buz pateni, yaz aylarinda da golf sporunun yapildigini belirtti.

Akar, Kura Nehri’nin tasmasi sonucu sular altinda kalan ovada gençleri "kano" keyfi yapmaya davet etti.

Sular altinda kalan Ardahan ovasinda "kano" ile küçük bir gezinti yapan Akar, ’’Sehrimizin turizmine katki saglamak ayni zamanda kano sporuna farkindalik olusturmak için böyle faaliyeti gerçeklestirdik’’ dedi.



Her yil tekrarlaniyor

Her yil Mart ve Nisan aylarinda eriyen kar sulari Kura Nehri’nde essiz bir manzara olusturuyor. Ardahan Ovasi tamamen suyla kaplanirken, çayirlar da sular altinda kaliyor. Hem essiz bir manzara olusurken hem de çayirlarin verimi artiyor. Kuvvetli saganak yagis ile birlikte Ardahan’in içinden geçtikten sonra Gürcistan’a girerek, Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri’nin tasmasi sonucu etrafindaki meralar sular altinda kalirken, göle dönen ovada çesitli etkinlikler de yapiliyor. Bu yil bunlara kano etkinligi de eklendi.
Kaynak: İHA