Baskan Demez'den 1 Mayis Mesaji

Malatya Baro Baskani Avukat Onur Demez 1 Mayis mesajinda, bu anlamli günün, dayanisma ve birlikte çalisma kültürünün bir miladi olmasini diledi.

Baskan Demez'den 1 Mayis Mesaji
Malatya Baro Baskani Avukat Onur Demez, 1 Mayis isçi bayrami nedeniyle masaj mesaj yayimladi.

Demez,” 1 Mayis Isçi ve Emekçiler Bayrami, isçi ve emekçiler tarafindan dünya çapinda kutlanan, birlik, dayanisma ve haksizliklarla mücadele günüdür. Türkiye’de de ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmistir ve o günden beri kutlanmaya devam etmektedir.

Bu günün esas amaci, dünyanin her yerinde isçi sinifinin ve emegi ile geçinenlerin her türlü sömürüye ve üreteni ürettigine yabancilastiran kapitalist sisteme karsi birlik, mücadele ve dayanismadir.

Çalisanlarin yüz yillarca süren, büyük bedeller ödenen mücadelesi ile elde edilen ekonomik ve demokratik kazanimlarinin korunmasi bu gün daha da önem kazanmaktadir.

Isçi ve emekçilere karsi yapilan her türlü ayrimciliga, ötekilestirmeye, baskilara ve yasaklamalara karsi baris, demokrasi, esitlik için gerekli tüm hukuksal tedbirleri alarak hukukun en etkin sekilde kullanilmasi için bizler avukatlar olarak isçi ve emekçiler ile omuz omuza büyük emekler vermekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Emege ve çalisan haklarina sayginin demokratik kültürün, çalisma hayatinin daha iyi standartlara kavusturulmasi toplumsal refahin vazgeçilmez bir unsuru olduguna dikkat çeken Demez, “ Is sagligi ve güvenliginin saglanmasi, kayit disilik ile mücadele edilmesi, kadin istihdaminin artirilmasi ve sosyal diyalog esas alinarak çalisma yasaminin gelistirilmesi devlet, isçi ve isveren kesimlerinin isbirligi yapmasi gereken en önemli konulardir. Dünya genelinde kutlanan bu anlamli günün, dayanisma ve birlikte çalisma kültürünün bir miladi olmasini diliyor, sürdürülebilir, kapsayici, adil, insan odakli ve insana yakisir politikalarin gelistirilmesini saglamak için herkesi katkida bulunmaya çagiriyoruz. Malatya Barosu olarak, isçilerin ve çalisanlarin birlik, mücadele ve dayanisma gününü kutlarken, her zaman emegin ve ezilenlerin safinda oldugumuzu, adaletin tecellisi için gerekli tüm çalismalarin yapilmakta oldugunu tüm halkimiza saygi ile duyururuz” seklinde mesajini tamamladi.
Kaynak: İHA