Rusya, Harkov'u Vurdu

Ukrayna’nin dogusunda bulunan Harkov kentine Rus ordusu tarafindan füze saldirisi düzenlenmesinin ardindan Harkov Valisi Oleg Sinegubov, “Harkov’un Rus ordusundan temizlenen bölgelerinde sivil halka Bucha’daki gibi davranildi” dedi.

Rusya, Harkov'u Vurdu
Rusya’nin Ukrayna’da saldirilari sürerken, Rus ordusu tarafindan sivil yerlesimler vurulmaya devam ediyor. Rus ordusu tarafindan Ukrayna’nin Harkov kentinin hedef alinmasinin ardindan bölgede çok sayida bina yikilarak kullanilamaz hale geldi. Harkov Valisi Oleg Sinegubov, aralarinda çocuklarinda bulundugu 3 kisinin Ruslar tarafindan yakilarak öldürüldügünü söyleyerek, "Harkov’un Rus ordusundan temizlenen bölgelerinde sivil halka Bucha’daki gibi davranildi. Hirsizlar, kadin ve çocuklarin katilleri. Bunlara ordu denemez. Gusarovka köyünde uzun iskenceler sonrasi Rus askerleri, aralarinda çocuklarin da oldugu 3 kisiyi yakarak öldürdü. Elleri baglanmis baska ceset de bulduk" ifadelerini kullandi.

Öte yandan Harkov Belediye Baskani Igor Terehov ise sehre parasütlerle bombalarin birakildigini, böyle bir görüntüye sahit olanlarin parasütle atilan bombalardan uzak durmalarini ve 101-112 numaralarini arayarak konuya iliskin bilgi vermelerini istedi.
Kaynak: İHA