Mardin'de Ögrenciler Final Için Kostu

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgelerinde 18 ilin ögrenci atletleri Ankara’da yapilacak final için kostu.

Mardin'de Ögrenciler Final Için Kostu
Mardin‘de Türkiye Atletizm Federasyonu ve Mardin Büyüksehir Belediyesinin organizasyon ve sponsorlugunda “Atletizm Gelistirme Projesi Yari Final Yarismasi” düzenlendi.

Yarismaya Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesinden 18 ilden yaklasik 250 dolayinda atlet katildi.

Orman Fidanlik Sube Müdürlügü çevresinde yapilan yarismada dereceye giren takim ve ögrencilere kupa ve para ödülü verildi.

Üç ayri grupta yapilan yarismalarda, 2008 Kizlar Ferdi Müsabakalarinda, Erzurum’dan Çiçek Konak 1. Melisa Aydin 2. ve Eylem Canpolat 3. oldu. 2008 Kizlar Takim müsabakalarinda ise Erzurum 1. Van 2. Mardin ise 3. Oldu. Erkekler ferdi müsabakalarinda ise; Mus’tan Dara Güngör 1., Van’dan Ayhan Kaya 2. Diyarbakir’dan Mervan Kaya 3. Olurken, erkek takimlarda, Erzurum 1.,Mus 2, Mardin ise 3.oldu.

2009 Kizlarda ferdi yarismada Van’dan Ecrin Çelbi 1., Agri’dan Nisanur Kuba 2., Kars’tan Elanur Aras 3. Oldu. Kizlar takimda ise Van 1., Agri 2. Diyarbakir ise 3. oldu.

2009 Erkekler ferdi müsabakalarda, Agri’dan Ömer Yalvaç birinci, Erzurum’dan Eyyüp Sürmeli 2. ve Reha Koçak 3.cü oldu. 2009 Erkekler takimda ise: Erzurum 1., Van 2., Bitlis 3 oldu.

2010 Karma Ferdilerde, Erzurumdan Berat Kaya 1.,Van’dan Muhammed Efe Kaya 2., Agri’dan Ferhat Çelik 3. Olurken, takimlarda ise Erzurum 1. Van 2. Agri 3. Oldu.

Yarismalarda en fazla derece alan Erzurumlu atletler olunca, izleyenlerin “Yarismaya Erzurum Damgasini vurdu” söylemleri duyuldu.

Takimlarin Madalya ve ödülleri Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Bölge Atletizm Koordinatörü Fadil Kara, Sosyal Hizmetler Daire Baskani Necmettin Nas, ve Mardin Atletizm Il Temsilcisi Muhammed Çekin tarafindan verildi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtas, Ilk defa Mardin’de düzenlenen yarismada para ödülü verildigine dikkat çekerek “Sevgili ögrenciler, Mardin’de yapilan Atletizm Gelistirme Projesi Yari Final Yarismasina 18 ilden katilan 200 civarinda ögrencimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Hem saglik bir yasam için kosuyorsunuz hem yarisiyorsunuz. Gittiginiz illerde yeni dostluklar kuruyor, yeni arkadaslar ediniyorsunuz. Yarisma tamamlandi evinize dönüyorsunuz. Annenize, babaniza, ailenize selamlarimi iletmenizi istiyorum. Yarin finali tamamladiniz, Ankara’da yapilan final yarismasinda sizlerden derece bekliyorum, basari bekliyorum. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” dedi.

2008, 2009 ve 2010 dogumlardan olusan 3 kategoride ferdi ve takimlarda dereceye giren atletler, Ankara’da yapilacak final yarismalarina katilacak. Finalde dereceye giren atletler ise Milli Takim alt yapisinda çalismalarini sürdürecek.
Kaynak: İHA